Tänään tuli taas värjättyä. Ei kaiketi ole kovin yleistä, että suomalaiset miehet värjäävät hiuksiaan, ei ainakaan minun ikäluokassani. Minä värjään, koska mielestäni harmaa ei ole charmikasta.

Käytän yleensä Schwarzkopf:n Live Color XXL nro:89 ”Bitter Sweet Chocolate” -väriä, johon sekoitan hieman nro:99  ”Deep Black”:ä. Tulos on melko aidon näköinen, ellei mustaa lipsahda liikaa. Värin sekaan lorautan hieman kehitettä.

Väri on aika kallista, mutta yhdestä tuubista riittää useaan kertaan. Kehite tuppaa loppua ennen väriä ja usein jatkan sitä vedellä.  Tällöin kuitenkin väri tarttuu hiuksiin huonommin.

Näin värjään

Värjäyksen suoritan siten, että ensin kostutan sormen pään ruokaöljyssä ja sivelen hiusten rajassa olevan ihon öljyllä, jolloin väri ei tartu ihoon. Sen jälkeen laitan toiseen käteen kumi- tai muovihanskan ja hieron väriaineen huolellisesti päähän. Sitten kiedon pyyhkeen päähän ja haudutan hiuksia vähintään 20 minuuttia.

Siis hiukset pyyhkeen sisään, eikä muovipussin. Uskon huokoisen pyyhkeen pitämisen olevan terveellisempää, koska sen läpi väriseoksen myrkyt pääsee haihtumaan pois. Jos kehitettä on jatkettu vedellä täytyy väriä imeyttää hiuksiin kauemmin. Istun usein imeyttämisen ajan saunan lämmössä. Tai sitten ”turbaani” päässä tietokoneella.

Imeytyksen jälkeen pesen hiukset, mutta en natisevan puhtaiksi.  Riittää kunhan hiuksista ei irtoa väriä sotkemaan paikkoja. Sen jälkeen sekoitan ”huolimattomasti” pestyihin hiuksiini hoitoainetta, jonka myös pesen saman tien yhtä huolimattomasti kuin värin pois, niin että hoitoainetta jää hieman hiuksiin. Tällöin väriäkin jää hoitoaineen suojaamana edelleen imeytymään hiuksiin ja värjäyksestä tulee kestävämpi.