Muinoin tuli seurattua melko usein Dallasin TV-sarjaa vv. 1981-1991. Ilta-Sanomissa oli juttu mitä sarjan henkilöille nykyään kuuluu. Ei kovin hyvää kaikille. Yllättävän moni heistä on kuollut syöpään


”J.R” Larry Hagman

Kenties tarunhohtoisin roolihenkilöistä oli juonikasta ”J.R” Ewingiä esittänyt Larry Hagman. Hän kuoli vuonna 2012, 81 -vuotiaana, Ilta-sanomien mukaan kurkkusyöpään, mutta Wikipedian mukaan  verisyöpään.

Netistä löytyy lisäksi tietoja, että alkoholihuuruisen elämänsä seurauksena Larry oli kärsinyt maksakirroosista, maksasyövästä ja kielisyövästä. On siinä syöpiä kerrakseen!

 

”Jock Ewing” Jim Davis

J.R:n isää, Jock Ewingiä, esittänyt Jim Davis kuoli johonkin määrittelemättömään syöpään. Englanninkielisen Wikipedian mukaan hänelle oli 4. tuotantokauden aikana diagnosoitu moninkertainen myelooma, eli plasmasolusyöpä. Olisikohan se sitten se?

Jos New York Timesia on uskominen hän kuoli pian sen jälkeen, kun hänet oli leikattu puhjenneen mahahaavan vuoksi. Tällöin kuolinsyy voisi olla mahahaava tai leikkauksen jälkeinen komplikaatio, eikä varsinaisesti syöpä. Mene ja tiedä.

Minkä ikäisenä Davis kuoli?

Davisin kuoliniästä löytyy ainakin kolme versiota. Edellä mainittu New York Times sanoo: 65 -vuotias.  Ilta-Sanomat, Wikipedia ja IMDB sanovat: 71 vuotias. Official Dallas website cast deaths -sivusto väittää: 67-vuotias! Koska kaikki lähteet ovat yksimielisiä kuolinvuodesta 1981, niin Jim Davisin syntymäaika ratkaisee, minkä ikäinen hän kuollessaan.

Ei ole yksiselitteistä sekään. Googlaamalla lähes kaikki lähteet kertovat: Davis syntyi v. 1909, paitsi arvovaltaiset New York Times ja Encyclopædia Britannica: 1915! Onko enemmistö oikeassa? Sen tietänevät vain viranomaiset ja Jim Davisin läheiset.


”Ellie” Barbara Bel Geddes

Jock Ewingin vaimoa, Ellietä, näytellyt Barbara Bel Geddes kuoli keuhkosyöpään v. 2005. Hän oli 82 -vuotias.


”Ellie” Donna Reed

Jock Ewingin vaimoa tilapäisesti näytellyt Donna Reed kuoli haimasyöpään vuonna 1986. Hän oli 64 vuotias.


Steven Farlow” Jared Martin

Karjapaimen Steven Farlowia näytellyt Jared Martin kuoli viime vuonna 2017 haimasyöpään. Hän oli 75 -vuotias.

Monet muutkin Dallasin näyttelijät kuolivat syöpään

En jaksa kaivella detaljeja vähemmän tunnetuista Dallas -näyttelijöistä, mutta edellä mainitun  sivuston Official Dallas website cast deaths mukaan syöpään kuolivat myös:

”Digger Barnes” David Wayne, keuhkosyöpään  81 -vuotiaana.

”Digger Barnes” Keenan Wynn, syöpään (määrittelemätön) 70 -vuotiaana.

”Jessica Montford” Alexis Smith, syöpään (määrittelemätön) 72 vuotiaana.

”Harry McSween” James Brown, keuhkosyöpään 72 -vuotiaana.

”Sam Culver” John McIntire keuhkolaajentumaan ja syöpään (määrittelemätön) 83 -vuotiaana.

”Eugene Bullock” E J Andre syöpään (määrittelemätön) 76 -vuotiaana.