Onpas aika hurahtanut viime päivityksestä. Firmagon-, XGeva- ja sytostaattihoitojen jälkeen PSA:ni putosi arvoon 16, mutta seuraavassa  mittauksessa se oli lähtenyt ikävästi nousuun, arvoon 65. Siitä syystä lääkäri määräsi minulle Zytiga -lääkettä.

Zytigan nauttiminen aloitti kuukauden seurantajakson, jonka aikana otettiin verikokeet kahden viikon välein. Hoitaja soitti tuloksista. Ensimmäisellä kerralla PSA:ta ei mitattu. Toisella kerralla myös PSA mitattiin ja seuraavana päivänä lääkärin vastaanotto. Lääkäri kertoi, että PSA oli pudonnut 65:stä 49:ään joten Zytigan syöntiä jatketaan, aiempien lääkkeiden lisäksi.

Seuraavaksi sain kolmen kuukauden seurantajakson, syyskuusta marraskuuhun, jonka aikana otetaan verikoe kuukauden välein ja jälleen hoitaja soittaa minulle tuloksista. Kolmannen kuukauden eli marraskuun verikokeessa mitataan myös PSA ja sen jälkeen taas lääkärin vastaanotolle.

Muutama päivä sitten, 19.9., kävin seurantajakson ensimmäisessä verikokeessa. Pari päivää myöhemmin hoitaja soitti  ja kertoi, että kaikki arvoni  olivat hyvät. Aiemmin koholla ollut maksa-arvo pudonnut normaaliksi ja alakantissa ollut hemoglobiini oli noussut lähes normaaliksi, 128:aan (vertailuarvo 134) .

Rohkaisevaa!