Sivuilleni ei muutamaan päivään ole päässyt, johtuen Saunalahden 4G LTE nettiyhteyden pätkimisestä. Harmilliset katkokset, joita on esiintynyt päivittäin noin viikon ajan, ovat kestäneet 2-12 tuntia ja pahimmillaan lähes vuorikauden.

Lähetin asiasta vikaraportin, toivottavasti tilanne pian korjautuu. Harmillista, ettei haja-asutusalueille saa kiinteitä yhteyksiä. Ei laula enää edes puhelinlangat, saati, että niissä data kulkisi. Onneksi sentään vielä taivaalla loistaa kuu, kuten Katri Helenan, ehkä kuuluisimmassa hitissä.

Hidas ylläpitäjän käyttöliittymä

Jos on netti katkeillut, niin harmia on tuottanut WordPressin admin -käyttöliittymäkin viimeisimmän päivityksen jälkeen. Nimittäin mielettömän hidas. Sen saa huomattavasti nopeammaksi, jos  laittaa wp-config -tiedostoon lausekkeen: DEFINE( ’WP_HTTP_BLOCK_EXTERNAL’, true).

Ongelma on, että tällöin mikään toivottavakaan administa ulkomaailmaan lähtevä HTML-kysely ei toimi, kuten päivitykset. Keksin, että päivityksen saa toimimaan nopeushyötyä menettämättä, jos laittaa edellisen lausekkeen perään: DEFINE(’WP_AUTO_UPDATE_CORE’, true) ja sen perään DEFINE(’AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true), jos haluaa tarkistaa päivitykset manuaalisesti kuten allekirjoittanut.

Vielä kun saisi lisäosien etsinnän ja asennuksen pelaamaan ilman, että joka kerta täytyy config -tiedostoa muokata. En tiedä millä konstilla hidastelun voisi tarkemmin määrittää. Mikään lisäosa ei käsittääkseni sitä aiheuta.

Minulla on vain 5  ”must” pluginia, eikä niiden disablointi vaikuttanut mitään. Kuitenkin selvästi hitaus kuitenkin liittyy johonkin tausta-aktiviteettiin silloin, kun olen adminiin kirjautuneena.