Joskus Linuxiin on tosi vaikeaa löytää sopivaa ilmaisohjelmaa. Yllättävää kyllä, eräs vaikeasti löydettävä sellainen, on tiedostojen kaksoiskappaleita etsivä ohjelma, jolla löydetyt kaksoiskappaleet voi siirtää deletoimatta toiseen kansioon. En siis halua pelkää etsijää tai poistajaa. Ohjelman pitäisi osata siirtää tiedostot toiseen kansioon. Lähinnä tarvitsen ohjelmaa digikuvien järjestelyyn. Heinäsuovassani on tuhansia kaksoiskappaleita.

Linuxohjelmista löytyy sellaisia kuin FSlint ja komentorivipohjainen Ftubes, mutta en pidä komentorivipohjaisista ja FSlint on liian puutteellinen. Joitakin muitakin kokeiltavia löytyi, mutta ei rmp:nä, enkä saanut niitä asentumaan. Paria jawa ohjelmaakin kokeilin. Toisessa niistä oli siirto-optio, mutta se ei jostain syystä pelittänyt. Lisäksi se oli hidas. Toisesta puuttui siirto.


Jotkut oli surkean hitaita. Kenties huvittavin etana oli windowsille  tehty "Fast Duplicate File Finder". Nimi ei siis kerro aina totuutta. Piti lähteä etsimään enemmänkin Windows -puolelta. Kokeilin kymmeniä ohjelmia, joista  useimmat eivät toimineet Winella. Osa taas ihan shittiä tai äärimmäisen hitaita. Lopulta löysin ohjelman nimeltä Dup Scout. Toimii nikottelematta Winellä ja on kohtuullisen nopea. Siitä on saatavissa maksullinen pro, mutta freeware – versiokin on riittävä normaalikäyttöön.  Suosittelen, jos joku ohikulkija sattuu kaipaamaan helppokäyttöistä graafista dupfinderiä, jolla pystyy poistamisen lisäksi myös siirtämään löydettyjä kaksoiskappaleita.