Viime vuonna jäi uudenvuoden juhlinnan väliin, mutta tänä vuonna menimme naapurien kanssa istumaan Market Village – kauppakeskuksen pihalle, jossa oli tarjolla ruokia, juomia ja monenlaista viihdettä kuten musiikkia, kuvaelmia ja tanssiesityksiä.

Huonoa oli se, että tuhannen ja yhden watin äänentoistolaitteiden nuppi oli käännetty kaakkoon ja vähän ylikin, mikä oli allekirjoittaneelle silkkaa kärsimystä. Leppoisa rentoutuminen oli mahdotonta tärykalvojen ollessa halkeamaisillaan. Pelkäsin, että saan pysyvän kuulovamman, korvatulppiakaan ei tullut mukaan.

Syötyämme possua, kanaa ja mustekalaa, jätimme naapurit kaljatuoppiensa ääreen ja lähdimme kävelemään meren rannalle. En olisi enää kestänytkään mekkalaa yhtään pitempään. Aaltojen kohina peitti alleen kaupungilta rannalle asti vaimeana kantautuvan jytkeen. Yllätyimme ihmisten vähyydestä, koska pari vuota sitten rannalla oli tungosta. Silloin mekin lähettelimme muutaman kuumailmapallon. Tai ei ne varsinaisesti palloja ole, vaan jätesäkin kokoisia valkoisia pusseja. Joku kutsuu niitä kiinalaisiksi lyhdyiksi.

Puolen yön aikaan alkoi varsinainen ilotulitus. Rannan toisesta päästä alkoi, selvästikin huolella suunniteltu ja luultavasti satoja tuhansia bahteja maksanut, ilotulituskokonaisuus, joka kesti putkeen ainakin 15 minuuttia. Värikkäitä, erilaisia, jopa sydämenmuotoisia tähtisateita. Esitys alkoi pienemmillä paukuilla huipentuen lähes puoli taivasta peittävään spektaakkeliin. Siltä  se ainakin näytti katselupaikaltamme.

En ole kuunaan aiemmin nähnyt niin isoa ilotulitusta luonnossa. Harmittaa, kun kamera tietenkin oli unohtunut matkasta ja kännykästä loppui akku. Tosin kännykkäni kamera, jolle sain hieman ilotulituksen alkua vangittua, ei ole hyvä yökuvissa. Latistaa värejä ja polttaa kirkkaita kohteita puhki.

Kaunista katseltavaahan se on, rahojen lentäessä taivaalle. Koko maailman mittakaavassa sillä rahamäärällä, mikä laitetaan ilotulitteisiin, voisi tehdä paljon hyvää. Uusi vuosi jatkuu kuitenkin samanlaisena kuin edellisetkin: Köyhyyttä ja nälkää, pakolaisia, sotaa, riitaa ja tappeluita, onnettomuuksia ja luonnonmullistuksia. No, ensivuona taas ilotulitellaan. Pitää muistaa ottaa kamera mukaan. Ja korvatulpat.