Niin kauan kuin muistan, Israel-Palestiina konflikti on roikkunut otsikoissa mediassa. Välillä on ollut pientä hiljaiseloa, kunnes ”Israel iski jälleen ja yhdeksän palestiinalaista, joista kymmenen oli lapsia, sai surmansa”. Syyttävät sormet sojottavat aina Israelin suuntaan.

Palestiinalaiset terroristit aloittavat sodan ja rikkovat tulitauot, mutta heidän hirmutekoja vähätellään ja uutisoidaan laimeasti tai ei lainkaan, ainakin suomalaisessa mediassa. Sen sijaan juutalaisista luodaan natsiajan propagandan tavoin mielikuvia, että olisivat muka syypäitä lähes kaikkeen maailman pahaan.

Pääsisiköhän lehtien yleisönosastoissa läpi  kirjoitukset, joissa homoja tai muslimeja sanottaisiin sioiksi? Tuskinpa. Jos pääsisi, niistä syntyisi heti hirveä haloo ja tutkintapyyntöjä poliisille. Mutta, jos Israelia ja juutalaisia solvataan, niin moderaattorien seula on käsittämättömän harva. Vai mitä on sanottava esim. tästä Ilta-Sanomissa 27.7.2014 julkaistusta viestistä?

Moderaattorit näyttävät päästävän juutalaisiin kohdistuvia vihamielipiteitä surutta läpi

Yleisönosastot kertovat paljon, ei pelkästään viestejä kirjoittelevista ihmisistä, mutta myös  moderaattoreiden ajattelusta ja jopa lehden linjasta, ellei vihaviesteihin, myös juutalaisiin kohdistuviin, millään tavoin puututa

Kiihottamista juutalaista kansanryhmää vastaan, herjausta ja suorastaan raivoisaa vihaa kuten em. linkissä, uhkuvia viestejä olen nähnyt muitakin mediassa. Sen sijaan ihan asiallisiakin viestejä samat lehdet saattavat blokata  herkkähipiäisesti, koska ne eivät ole lehden linjan mukaisia. Juutalaisvihaviestitkö ovat?

Palestiinalaiset saivat jo Gazan. Kiitokseksi siitä sieltä lentää raketteja jatkuvasti Israelin niskaan, ihmiskilpien seasta, jolloin siviiliuhreilta ei voi välttyä, jos Israel vastaa tuleen. Jos Israelin ei pidä vastata tuleen, niin mitä sen sitten pitäisi tehdä? Istua ja ihmetellä ja antaa vihollisen tuhota heidän kansalaisensa

Rauhansopimuksia solmitaan, mutta ne eivät kauaa kestä. Filistealaiset eivät näytä lopettavan, vaan ovat kuin herhiläiset Israelin niskassa koko ajan.

Mitä Suomi tekisi?

Mitähän Suomi tekisi, jos ”Suomen Gazasta” sataisi raketteja niskaan ja sopimuksista viis? Mitä muut kansat tekisivät? Israel on koko maailman silmätikkuna, jolta vaaditaan mahdottomia. Vähän saman tapaan kuin lastensuojelijat vaativat silmätikukseen ottamiltaan vanhemmilta: heidän pitää 100% taata, ettei lapsille satu vahinkoja.

Ihmiset elävät omissa illuusioissaan, yksilöinä ja kansakuntina, vaatiessaan toisilta sitä, mihin eivät itse pysty.