Kristuksen syntymää on taas juhlittu ja alkaa olla tältä vuodelta taas ohi kuin joulukinkun syönti. "Jouluna saa syödä yölläkin" on vanha viidakon sanonta. Tuli itsekin syötyä varmaan parin lisäkilon verran kinkkua, torttuja, suklaata ja karkkeja. Muuta perinnettä ei Joulusta jäisi jäljellekään kuin mässäys, jos vähemmistöryhmät saisivat tahtonsa läpi "uskontoneutraaleista" juhlista.

Suvivirren ja enkelitaivaan laulujen kieltämisien ohella on keskusteltu sopiiko kristillinen joulujuhlakaan kouluihin ja päiväkoteihin, koska mukana on kuulema "uskonnottomiakin lapsia".  Tosiasiassa uskonnottomia lapsia ei ole olemassakaan. On vain uskonnottomia ja "sukupuolineutraaleja" aikuisija, jotka lapsistaan piittaamatta ovat äänekkäästi vaatimassa "uskontoneutraaleja" tapahtumia perinteisten kristillisten tilaisuuksien tilalle.

Jeesus sanoi, että "sallikaa lasten tulla minun tyköni, sillä sen kaltaisten on taivasten valtakunta". Säälittävää, jos muutamat aikuiset ei salli lasten tulla edes jouluhulaan, mutta vielä säälittävämpää, jos koko valtakunta lankeaisi polovilleen heiden edessään kuin murjaanien kuningas Herodeksen edessä. Mistään demokratiasta olisi silloin turha puhua.

Uskonnottomat saisi mennä töihin kristillisten juhlapyhien aikaan, eikä valittaa kristillsistä perinteistä. Heidän valituksensa kaikukootkin kuuroille korville niin kauan kuin enemmistö kansasta kuuluu kristillisiin kirkkoihin ja suuntauksiin. Jos uskonnottomat aikuiset pelkäävät uskon tarttuvan perinteisistä lauluista, niin kieltäkööt lapsiaan osallistumasta.

Uskonnottamat järjestäkööt lapsilleen omat saturnalia -juhlansa tai vastaavat, jos haluavat, mutta mielellään eri aikaan kuin kristillisinä juhlapyhinä. Epäloogistakin. Eri uskonnoilla on omat juhlansa ja juhla-aikansa, olkoot uskonnottomillakin. Yleisiä kristillisiä juhlapäiviä ja -perinteitä ei ole mitään syytä pakottaa sopimaan heidän muotteihinsa.