Onko kansalaiset tyytyväisiä nyt, kun Perussuomalaiset voittivat vaaleissa? ”Hinnat jatkavat nousuaan. Suomi ei eroa EU:sta, eikä Eurosta, Portugalipoliikka jatkuu entisellään”. Näin kirjoitin eduskuntavaalien jälkeisessä jutussani ”Persut voittivat, mutta muuttuuko mikään?”. 

Perussuomalaisten kännäävä kohuedustaja tainnut saada eniten palstatilaa. Solmuruoska viuhuu duunareiden selkään entiseen tahtiin. Veronkorotuksia on tulossa ja ostovoima pienenee niin kuin ennenkin.

Seppo Konttinen on koonnut kirjaksi asiat, jotka jokainen on tiennyt jo ammoisista ajoista. Esim. sen, että Suomessa on puolisosialistinen järjestelmä, joka estää todellisen kilpailun. ”Myyn samaa tavaraa halvemmalla”, sanoi jo Kalle Anttila aikoinaan. Samaa tavaraa…

Ainahan on maksettava, eikös juu. Suomalaiset duunarit maksavat toistenkin velat. Kuka olisi voinut kuvitella, että entisaikojen mahtavat imperiumit kuten Espanja, Portugali, Rooman ja Kreikan valtakunnat istuvat nyt tien poskessa koura ojossa kerjäämässä lanttia pieneltä Suomelta.

Noidankehä

Ei suomalainen saa pankista vakuudetonta lainaa, jota ei tarvitse maksaa takaisin, jos huonosti menee. Mutta näille entisajan valloittajille pitäisi antaa miljardeja ilman vakuuksia, jotta ”Euro säilyttäisi vakautensa”.

Ei tästä kauan ole, kun maailma seurasi uteliaana ökyrikkaiden kreikkalaisten laivanvarustajien toilailuja. Missä nämä Onassikset ovat nyt, kun kerjuulle pitää lähteä? Ei voi käsittää. Myöntäisivät, että Euroon siirtyminen oli vikatikki. Joku siinäkin oli voittaja. Rikkaat rikastuvat rikastumistaan, köyhät kurjistuvat kurjistumistaan. Niinhän se menee.

Talouspolittinen ymmärrys ei ole rahvaan vahvuuksia, mutta nahoissaan he sen kyllä tuntevat. Loputtomina hintojen ja verojen korotuksina. Ja ”säästämisenä”. Ihmiset pakotetaan lakien voimalla ”säästämään” hullun lailla, mutta elämä ei yhtään helpotu, päin vastoin.

Esim. halpojen hehkulamppujen tilalle pakotetaan ostaa sikakalliita ”säästölamppuja”, mikä tietää luonnolllisesti sähkön hinnan nousua. Säästäminen on kuin noidankehä. Mitä enemmän säästetään, sitä vähemmän kulutetaan. Mitä vähemmän kulutetaan, sitä enemmän hinnat nousevat. Mitä enemmän hinnat nousevat, sitä vähemmän taas kulutetaan, mikä edelleen nostaa hintoja, jne..

Kaksinaamaisimmillaan talouspolitiikka näkyy siinä, että Suomen valtion omistamia yrityksiä siirretään halvan työvoiman maihin, kun omassa maassa ei kannata, eikä kiinnosta, valmistaa.

Kysyntä ja tarjonta ei oikeasti toimi Suomessa, koska markkinatalouden mekanismeja suitsitaan pakollisilla veroilla ja maksuilla ja uusia keksitään.

Myös tuet vääristävät markkinataloutta, mutta Suomessa ollaan jo siinä tilanteessa, että tulottomat ja pienituloiset kuolisivat ilman tukia. Suuri osa tuesta kuitenkin siirtyy suoraan yrittäjille, jotka nostavat hintojaan tukien kustannuksella.

Missä rikas ja köyhä kohtaavat?

Merellä. Seilatessaan Suomemme rannoilla kuin aikoinaan engelsmanni Oolannin sodassa, kauhoivat venepakolaiset katse kaihoisana unelmiensa ihmemaahan, jossa kuulema kaikki saavat TV:nkin ilmaiseksi.

Heitä vastaan porhaltaa veropakolaisten luksusjahtilaivue, kokka kohisten kohti Caymansaaria. Viimemmäksi potentiaaliseksi veropakolaiseksi on ilmoittautunut itse Björn ”Nalle” Wahlroos. Viimeistään nyt pitäisi nukkuvien puolueissa havahtua!  Kun ökyrikkaat hyppäävät maasta pois, se ennakoi maalle haaksirikkoa.

Miten konkaripoliitikko Väyrynen tähän liittyy? Voi joku ihmetellä. Hän kävi katsomassa oliko Brysselissä ruoho vihreämpää ja kaikesta päätellen ei ollut, koska palasi takaisin Suomen politiikkaan.

Paavon ajatus

Toivon mukaan Paavo Väyrynen valitaan presidentiksi, niin ehkä Suomen kelkka voisi vielä kääntyä ja tavallisten ihmisten elämä parantua, sillä sitä aina rahvas uudelta hallitukselta ja presidentiltä odottaa.

Väyrysen ajatus pohjoismaisesta yhteistyöstä yhdessä Viron kanssa ja irtautumisesta Euro-alueesta ja kenties eurostakin kuulostaa hyvältä ja toteuttamiskelpoiselta.