Mies ampui Kuopion torilla naisen kuoliaaksi ja haavoitti kahta vakavasti. Viisikymppinen verilöylyn tekijä oli tekonsa hetkellä vahvassa humalassa, mutta myönsi ampumiset. Teolle ei löytynyt motiivia. Mies vietti mallikasta perhe-elämää, eikä koskaan aikaisemmin ollut väkivaltainen. Tekoon ei liittynyt myöskään perheriitaa.

– Hän on itsekin niin järkyttynyt teostaan, ettei ole pystynyt kertomaan sille mitään järkevää syytä, rikoskomisario Mikko Miettinen Kuopion poliisista kertoo Iltalehdelle.


Olen vuosikausia erinäisillä foorumeilla julistanut, että kuka tahansa – siis, aivan kuka tahansa – humalainen, on kuin kävelevä aikapommi, joka voi räjähtää milloin, missä ja mistä tahansa ärsykkeestä, tai ihan itsekseen. Ei tästäkään uutisoisoidusta tapahtumassa kukaan ota opikseen, vaan syitä etsitään muualta, kuten ampuma-aseiden liian helposta saatavuudesta. Verilöylyn tekijää paapotaan: voi voi reppanaa, kun tuli vain otettua lasillinen liikaa, muuten on hyvä mies, eikä tarkoittanut mitään pahaa, uhrit vain sattui juoksemaan suoraan puukkoon.

Aseiden kieltämiset mitään hyödytä, vaan kielletäänkö puukot, kirveet, keittiöveitset, terävät kepit, kynät, vasarat, paistinpannut? Niilläkin henki lähtee. Suomessa suurimmassa osassa henkirikoksista on alkoholi kuvioissa. Todellinen syy on siinä, että ihmiset juopottelevat ja tekevät hulluntemppujaan päihteiden alaisena. Kaikki hyväksyvät sen, vaikka juopottelu tekee  Suomesta turvattoman paikan asua.