Iltalehti kertoi perulaisen prinsessa ”Incan” eli Claudia Pacheron ihmeellisen sensaatiomaisesta levitointitempusta, joka sai katsojat suorastaan haukkomaan henkeään. Itseäni korkeintaan haukotutti. Trikki on melko tyhmä. Monet ovat tehneet saman tempun. Prinsessa nököttää oksalla kuin kananpoika orrella. Oksa erkanee kepiksi naamioidusta metallitangosta, joka puolestaan on epäkeskisesti kiinnitetty maata vasten olevaan levyyn, joka on peitetty matolla. Prinsessan hameenhelma peittää oksan ja käsi ottaa tukea kepin päästä. Eräällä toisella videolla prinsessa ähelsi näköesteen takana kotvan aikaa, koska oksalle nouseminen ja lootusasentoon asettautuminen ei käy aivan hetkessä. Temppu sekin tasapainoilla oksalla 15 minuuttia, mutta valitettavasti kaukana levitoinnista kuitenkin. Tosin oksassa oleva levennys tapapuolen kohdalla helpottaa istumista.

Taikuri David Copperfield  pesee prinsessan mennen tullen. Copperifield nousee ilmaan näköesteettä ja lentelee kuin lintu. Superohuet vaijerit on taitavasti piilotettu..? Vai miten muulla tavoin hän temppunsa tekee? Taikurit eivät paljasta salaisuuksiaan. Poikkeuksen tekee ”Masked Magician”, joka selittää, mm. Youtubessa, lukuisia temppuja ja illuusioita, kuinka ne tehdään. Tarvitaan,

paitsi taikurin harjoiteltua taitoa olla kämmimättä temppua, myös, vaativuudesta riippuen, huolellista esivalmistelua, avustajia, erikoislaatikoita, vaijereita, sähköisiä ja mekaanisia apuvälineitä ym.

Oheinen, suomalaisen taikurin Aaro Sorvan taikalaatikkotemppu on aika hyvä. Naamioitu Maagikko paljastaa monia vastaavia laatikkotemppuja. Ne perustuu yleensä näköharhaan. Vaikka näyttääkin siltä, että läpi työnnetään miekkoja, niin laatikossa on silti riittävästi tilaa väistellä niitä.