Hiljattain kävelin sunnuntaiaamuna parkkipaikalle ajaakseni autolla töihin. Tienoo näytti autiolta..melkein. Lähestyessäni jalankulkuteiden risteystä huomasin kummaltakin puolelta risteystä myös henkilön kävelevän samaan pisteeseen. Oikealta puolelta tuleva kävelytti koiraa. En lisännyt, enkä hidastanut omaa tahtiani eivätkä toiset kävelijätkään, joten tiesin, että Ilmiö iskee jälleen. Saavuimme risteykseen täsmälleen samanaikaisesti siten, että, kun oikealta ja vasemmalta puolelta tulleet olivat ohittaneet toistensa noin kolme metriä, niin minä kuljin heidän selkiensä välistä, jatkaen matkaani omaan suuntaani. Sen jälkeen ei ristinsielua missään. Täydellinen Ilmiö!

Mistä ja miksi nämä henkilöt pöllähtivät siihen samaan aikaan kuin minäkin? Tälläinen merkillinen ajoitus toistuu minulle lähes päivittäin. Autolla, pyörällä, kävellen. Mennessäni autolla töihin mitä eriskummallisimpina kellon aikoina, niin yksi auto, muuten nukkuvassa kaupungissa, ilmestyy kuin tyhjästä samanaikaisesti jostain risteyksestä tai sivutieltä ja kääntyy köröttelemään eteeni. Varsinkin, kun minulla on kiire.


Pyörällä ajaessa tulee vastaan jatkuvasti tilanteita, että kohtaamme useampi kuin kaksi rinnakkain samassa linjassa ja minun on jarrutettava, jotta pääsen puikahtamaan läpi törmäämättä kehenkään. Sen jälkeen kilometri tyhjää. Parhaimmillaan on syntynyt viiden ihmisen muuri, kun he ovat sattuneet tulemaan samalle kohdalle sekunnilleen samaan aikaan kuin minäkin. Kerran näin kuinka melko kaukana edelläni käveli henkilö samaan suuntaan kuin itse ajoin pyörällä ja vielä kauempana oli joku tulossa pyörällä vastaan. Etäisyydet oli sellaiset, että arvioin Ilmiön vetävän tällä kertaa vesiperän. Mutta kuinka ollakaan, kävelijä yllättäen pysähtyi, kumartuen ilmeisesti solmimaan kengännauhojaan ja niin me ohitimme toisemme samassa linjassa. Ilmiö iski jälleen! Ilman jalankulkijan pysähdystä ilmiötä ei olisi syntynyt.

Kerran taas pyörätiellä oli tietyö, joka sulki lähes puolet pyörätiestä. Kun ajelin aamuvarhaisella töihin, niin näin jo kaukaa Ilmiön väijyvän minua vanhan rouvan hahmossa, joka käveli vastaan tietyön toisella puolella. Sitä en arvannut, että Ilmiöllä oli vielä jokerikin hihassa, sillä kun saavuin paikalle rouvan kanssa, niin sivutieltä koukkasi vielä kolmaskin samaan kavannukseen yhtä aikaa! Sen jälkeen tyhjä katu. Oliko sattumaa, että me kohtasimme kaikki tuon tietyön aiheuttaman kavennuksen kohdalla?

Ilmiö vainoaa minua sen verran usein, että voinen kääntää sen edukseni ja rikastua sen avulla. Ilmiössähän on kyse ajoituksesta oikealla hetkellä, joten minun on ajateltava lottoarvontatapahtumakin niin, että lottokoneen pallot tipahtaa yksi kerrallaan täsmälleen samalla hetkellä, kun kussakin pallossa oleva numero vastaa pelirivissäni oleva numeroa. Jään jännityksellä odottamaan seuraavaa arvontaa. Ehkäpä luette tässä uuden lottomiljonäärin juttuja..