0€  Kolahtipa postiluukusta nimelleni osoitettu tarjous ilmaisesta päiväristeilystä Viroon Viking Linella. Tarjouslappua hallitsi valtavilla kirjaimilla kirjoitettu 0 € (nolla euroa). Jee, oli melkein pakko varata, kun ihan ilmaiseksi sai. Mistä hyvästä moinen? No, siitä, kun viime vuonna ostin Gigantista osamaksulla läppärin ja kauppaan kuului hankkia Nordean Tuohi – luottokortti, jolla osamaksuerät maksetaan. Nyssitten Nordea ystävällisesti pistouvaa ”ilmaisen lounaan” Viroon kiitoksena kortin käytöstä. Voiko olla tottakaan?

No, ei voi. Pitihän tuo arvata, ilmaisia lounaita ei ole ollut sen jälkeen, kun Kekkonen söi lounaan. Kun tutkin lappua tarkemmin, niin pienellä präntilllä kuin ohimennen mainitaan, että ”vain satamamaksu peritään”, joka tekee 8 € per henkilö, siis 16 € kahdelta.

Ei  paha kuitenkaan, vaikka katteettomaksi puheeksi pankin ”ilmainen” osoittautuikin. Varasin reissun siitä huolimatta, koska vaimolleni risteily pakkasella jäiden seassa voi olla elämys, varsinkin, kun hän ei ole kuunaan  ennen ollut isossa laivassa. Minä sen sijaan olen matkustellut laivoilla muutamia kertoja ja ollut rakentamassakin niitä. Mutta Virossa en ole käynyt kuunaan.

Saattaa ruveta laivassa hiukomaan. Menomatkan buffetti riittänee. Syöminkeihin ilmoittautumista tarjottiin jo netissä etukäteen, samalla kun varasi matkan. Atrian hinta 22 € henkilöltä, joten 60 € yhteensä tähän mennessä. Ajattelimma säästää oikein kunnolla menemällä Turun satamaan junalla, koska se on helppoa ja junamatka ei oikeasti maksa minulle mitään, eikä vaimollenikaan paljon perheenjäsenen alenuskortilla.

Hyvä idea, mutta piti hylätä. Ensinnäkin siksi, että kyseiselle risteilylle laiva lähtee vain Helsingin satamasta. Toisekseen risteily päättyy niin myöhään, ettei junalla pääse takaisin samana päivänä. Pitäisi jäädä yöksi johonkin hotelliin.

Luultavasti omalla autolla menemme. Bensakulut tehnevät toiset 60 euroa, joten päivän ”ilmainen” risteily kaikkine kuluineen tulee maksamaan vähimmilläänkin 120 €.