PageSpeed-InsightsKun olin lapsi, mummoni tapasi toisinaan kysyä: ”mitä sinä aina virittelet?”. Virittelyjeni kohteena saattoi olla herätyskello, vanha radio, mopo, milloin mikäkin kone, jonka hajotin osiin ja kokosin. Joskus sain niitä jopa kuntoon. Toisinaan sitten taas en, jolloin osat jäivät levälleen ympäri nurkkia.

Edelleen ”virittely” on lempiharrastuksiani ja osiakin pyörii joka nurkassa.  Mopo vain on vaihtunut tietokoneisiin ja sen ohjelmiin. Palvelimestani olen yrittänyt tuunata ferraria jo pitemmän aikaa. No, viritetty mopokin kelpaisi. Muutamien testisivujen perusteella melko hyvältä alkaa jo näyttää.

Tulokset on saatu ohjelmistokokoonpanolla: WordPress, jossa oma teema ”rakunet3”. Ubuntu 14_04 LTS. Apache2. Php7-fpm. Fastcgi. Mpm-prefork. Php-mod on poistettu.

Websitecc-speed-test

Cachet: PHP:n Opcache + Opcache.file_cache. Memcached. Mysql:n query cache. Apachen mod-cache. Muita cacheja ei.

WordPressin tietokantatauluista ”wp_posts” ja ”wp_postmeta” on konvertoitu innoDB:ksi. Muut ovat myISAM -tauluja.

WordPressin lisäosat:

Disable Google Fonts, jQuery Archive List Widget, Maintenance Mode, Mollom, mPress Hide from Search. Paste as Plain Text, PBD Validate Comments, Query Strings Remover, TinyMCE Advanced ja WP Captcha. Tasan kymmenen.

”Query Strings Remover” korjaa pienen jarrun, joka ilmenee eräillä testaussivuilla, mutta ei kaikilla.

Kokemuksia:

Varnish cachea on kehuttu dramaattisesta nopeusparannuksesta, mutta minulla siitä ei ollut näkyvää hyötyä, pikemminkin hidasti, joten otin sen pois käytöstä.
Pagespeed– moduulista ei myöskään ollut näkyvää hyötyä, ei edes Memcached:n kanssa, joten otin Pagespeed:n pois käytöstä.
Mpm-worker säikeineen pitäisi parantaa suorituskykyä, mutta minulla ei sekään ja vaihdoin Mpm-prefork:iin. Ehkä sitten, jos kävijöitä alkaa olla tuhansia päivässä mpm-worker pärjää paremmin..
Cache-arvojen säätelyyn netistä löytyy ohjeita ja esimerkkejä vino pino. Geegoilla on hyvinkin erilaisia ja ristiriitaisiakin käsityksiä siitä, mikä olisi optimaalinen arvo mihinkin kofiguraatioon. Eri arvojen kokeilu ei kuitenkaan näyttänyt kummempia vaikuttavan ainakaan Rakunetin latausnopeuteen.

Opcache.iniin jätin lopulta vain oletukset ja ylimääräisenä ”opcache.file_cache=/var/cache/opcache-file” -asetuksen, jonka pitäisi kytkeä mainitun Opcachen filecache -ominaisuuden päälle.

MySql:n /etc/mysql/my.cnf konfiguraatioon jäivät.

key_buffer = 16M
max_allowed_packet = 1024M
thread_stack = 192K
thread_cache_size = 8
myisam-recover = BACKUP
max_connections = 50
wait_timeout = 30
query_cache_type = 1
query_cache_limit = 2M
query_cache_size = 32M
join_buffer_size=4M
innodb_file_per_table=1
innodb_buffer_pool_size=1G
innodb_flush_method=O_DIRECT