Vihdoinkin kilpailua kehittyvillä nettimarkkinoilla tälläkin alueella. Hiljattain saimme toiselta tarjoajalta lankanetin. Yllä Speedtest Jyväskylän serveriltä mitattuna. Upload saisi olla nopeampi, mutta hyvä tulos kuitenkin verrattuna aiempaan satelliitti-nettiin.

Vaikka nimellisnopeus oli 6 Megaa download ja 512K upload, niin Suomeen vasteaika (ping) oli 500ms luokkaa, eikä muuta tulosta saanutkaan, kun tahmasi niin pahasti, Myöskään Youtubea ei voinut käyttää jatkuvan pätkimisen vuoksi. Uusi netti on korjannut em. puutteet.

Tosin ongelmitta ei tämänkään asennus sujunut. Taloon olikin laitettu aasialaista ”laatua” olevat puhelinjohdot, joissa ADSL -signaali ei suostunut kulkemaan. Kaikkea täällä tuntuu joutuvan paikkailemaan itse jälkikäteen. Onneksi johdotukset on kuitenkin putkitettu seinän sisään, joten vedin paremman johdon pylväästä ensin ullakolle ja sieltä putkea pitkin puhelinrasiaan.

Suomalaismies surmattiin Pattayalla kertoivat Iltapäivälehdet eilen. Suomalainen journalismi on niukkasanaista, samoin kuin suomalaisen poliisin tiedotuspolitiikka. Yleisölle ei kerrota isommin yksityiskohtia, ei tekotapaakaan usein, eikä varsinkaan nimiä.

Maailmalla journalismi on päinvastaista. Nimet, niin uhrin kuin tekijäksi epäillyn, ovat kaikkien tiedossa joilla on nettiyhteys, hieman uteliaisuutta ja englanninkielen taitoja. Pari hakusanaa vain googleen. Esimerkiksi Pattaya One kirjoittaa varsin yksityiskohtaisesti tapauksesta ja ryydittää juttuaan monilla kuvilla.

Kurja juttu joka tapauksessa. Niin kuin ei suomalaisten keskinäisissä suhteissa  olisi tarpeeksi tragedioita. Tuon tuostakin joku perheenjäsen tai sukulainen tapetaan. Yleensä humalapäissään.

Flunssa iski! Enpä olisi uskonut, että täälläkin, vaikka on kuumaa kuin Saharassa.  Alkoi lievällä kurkkukivulla, sitten yskällä. Kuumetta ei ole, mutta sitkeää, ärsyttävää limaa kertyy nieluun ja ääni menee painuksiin. Kohta viikon kestänyt.

Toisaalta, puolet elämästähän minua on yskittänyt, johtuen läppäviasta (reflux). Tosin vähemmän täällä lämpimässä. Riippuu siitäkin kuinka paljon syön ennen nukkumaanmenoa.

Kävimme viime viikolla eräässä naapurissa kylässä. Mies on vietnamilainen. Hän on hienosti laatoittanut koko talonsa ympäristön ja jättänyt vain kasveille aukkoja. Ajattelin tehdä samoin ja luopua nurmikon kasvattamisesta. Tällä hetkellä ”nurmikkoni” näyttää lähinnä possujen temmellyskentältä, varsinkin sateella.

Laatoitus olii paljon helppohoitoisempi ja siistimpi. Ennen laatoitusta pohjaksi pitää valaa betonilaatta. Ei ole ainakaan tekemisestä pulaa, mutta rahasta voi tulla.