”Annin todistus”, osana herätyskristillistä kampanjaa, on Iltalehden mukaan saanut aikaan uuden eroaallon kirkosta. Annin tarina on sinänsä melko tyypillinen uskoontulokertomus, mutta toimittajat ovat poimineet siitä raflaavasti yhden lauseen ”Jos murhaaja pystyy tekemään parannuksen, niin miksei homokin” Nettifoorumeilla tällaista tyyliä kutsuttaisiin ”trollaukseksi”, eli tarkoitushakuiseksi härnäämiseksi. Provo oli ilmeisen onnistunut ainakin asian saaman julkisuuden perusteella.

Kiukkua tuskin aiheuttaa se, että homot ”rinnastetaan murhaajiin”, kuten lehti provosoi. Itseasiassa Uudessa Testamentissa ei pelkästään henkirikoksen tekijät ole murhaajia, vaan ”jokainen, joka vihaa veljeään, on murhaaja”. Veli, puolestaan, voi olla, tilanteesta riippuen, uskonveli, biologinen veli, samaa heimoa, kansakuntaa, tai koko  ihmiskunnan jäsenet. Joten seulaan jää aika monta murhaajaa..

Suuttumusta aiheuttaa pikemminkin se, että herätyskristillisissä piireissä homoja ylipäätään rinnastetaan syntisiin, joita kehotetaan tekemään parannus. Raamatun mukaan, nimittän, homous on seurausta himosta, jonka seurauksena ovat ”kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti”. Ilmeisesti homomieliset pitävät itseään niin hyvinä ihmisinä, etteivät parannusta tarvitse, ja siksi fariseusten tavoin suuttuvat, jos siihen suuntaan edes vihjaistaan.

Näin sivusta seuraajana tuntuu ällöttävältä joidenkin kirkon edustajien juudaksen suudelmat: homojen nuoleskelu ja asettuminen omaa leiriä vastaan. Iltalehti kertoo kuinka arkkipiispa Kari Mäkinen ”haluaa Älä alistu – kampanjan loppuvan”. Samalla piispa kannustaa homoja ”elämään täyttä elämää omana itsenään”.

Jos kirkko ammentaisi oppinsa Uudesta Testamentista, niin kuin kristillisen kirkon olettaisi, se ei mukautuisi tämän maailman ajan mukaan, vaan pitäisi homostelua häpeällisenä himona ja luonnonvastaisena syntinä, jollaisena UT:kin pitää ja sanoisi sen ääneen. Mutta ei. Ihan munaton kirkko.