Kategoria: Politiikka

maanantaina 15.10.2018

Tykillä kärpästä irstisanomissuoja-kiistassa

Pari random-esimerkkiä kuinka työväestöä syyllistetään varsin vähähäisen, ellei suorastaan mitättömän pienen detaljin takia. Kun näin pienestä asiasta on tullut näin suuri poliittinen kysymys ja sivulliset kärsivät näistä työtaisteluista, niin otettiin käyttöön järein työkalu, mitä hallituksella on... Pääministeri Juha Sipilä Työelämällemme »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tykillä kärpästä irstisanomissuoja-kiistassa

lauantaina 29.09.2018

Trumpin kälyn kummin kaima

Donalt Trumpista päivittäin haisevia juttuja suoltava suomalainen likasankojournalismi: "Trumpin 80-vuotias kälyn kummin kaima ahdisteli teini-ikäisenä naisia!" YK:n kokouksessa puhui kaikenlaisia "ergobaneja" ym. ihmisoikeuksia polkevien valtioiden johtajia. Miksi »»»»

Politiikka  Vaalit  Trump  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Trumpin kälyn kummin kaima

torstaina 09.08.2018

Pitäisikö pakkopalautukset lopettaa?

Viime aikojen kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden pakkopalautuksista tulee mieleen Thaimaa, jossa ei ole pakkopalautuksia. Jos ulkomaalainen ylittää oleskeluun oikeuttavan ajan, hän saa siitä sakon, jonka suuruus riippuu laittoman oleskelun pituudesta. Ylityksestä seuraa usein myös maahantulokielto, jonka pituus on verrannollinen ylityksen »»»»

Thaimaa  Politiikka  Turvapaikanhakijat  Maahanmuutto 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pitäisikö pakkopalautukset lopettaa?

sunnuntaina 15.07.2018

Pyykinpesukoneen asennus suomalaisella(?) sisulla

Johonkin kansaan kuuluvat ihmiset ilmentävät nationalistista ajattelutapaa, mikäli he välittävät kansallisesta identiteetistään tai pyrkivät saavuttamaan (tai säilyttämään) itsemääräämisoikeuden. Wikipedia Wikipedian mukaan "suomalainen sisu on osa kansallisidentiteettiämme". Mutta koska nykyään on tuomittavaa korostaa kansallista identiteettiä eli olla "kansallismielinen" eli "nationalisti", »»»»

Eturauhassyöpä  Trump  Sarkasmi  Kulttuuri 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pyykinpesukoneen asennus suomalaisella(?) sisulla

lauantaina 30.12.2017

Vaalikoneet: Huhtasaari ja Väyrynen keulassa

Varsinkin sen jälkeen, kun minulla todettiin eturauhassyöpä, olen alkanut ajatella, takinkääntöihin kyllästyneenä, ettei ”sota yhtä miestä kaipaa” ja jään nukkuvien puolueeseen. Kunnallisvaalit jätinkin jo väliin. Niin ajattelin tehdä »»»»

Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vaalikoneet: Huhtasaari ja Väyrynen keulassa

keskiviikkona 06.12.2017

Hyvää puoli-itsenäisyyspäivää!

Puoli-itsenäisyyspäivää, koska en ole  EU:hun vuonna 1995 liittymisen jälkeen pitänyt Suomea yhtä itsenäisenä kuin se oli sitä ennen - suomettumisesta huolimatta. EU:hun liittymistä edeltävänä vuonna, neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä, »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää puoli-itsenäisyyspäivää!

keskiviikkona 14.06.2017

Rati riti ralla, tuli talvihalla

Mitä teki Halla? Puhui metsät puhtahiksi, jäät  ja järvet kantaviksi. Puhui puhtahaksi perussuomalaisten rivitkin. Eräs jopa "hirtti" itsensä. Sitä teki Halla. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. (Soini blogissaan) Sittemmin »»»»

Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rati riti ralla, tuli talvihalla

sunnuntaina 04.06.2017

Trumbista syntipukki kaikkeen

Amerikkalainen stand-up Koomikko Kathy Griffin sai potkut CNN TV:stä, koska roikotti ohjelmassaan presidentti Donald Trumbin  veristä tekopäätä. Griffin pyysi anteeksi mautonta tempaustaan, mutta se ei auttanut pelastamaan työpaikkaa. Anteeksipyyntö osoittautui teatteriksi, koska myöhemmin Griffin ryhtyi "rehelliseksi" ja alkoi syyttää »»»»

Politiikka  Trump 
Kommentit pois päältä artikkelissa Trumbista syntipukki kaikkeen

torstaina 06.04.2017

Ketähän taas äänestäisin..

Jos mahdollista olen pyrkinyt käyttämään kansalaisoikeuttani ja käynyt äänestämässä. Viime vuosina on tuottanut vaikeuksia ketä äänestäisin, kun tuntuu, että kaikki ovat takinkääntäjiä ja tyhjien lupauksien antajia yli puoluerajojen. Presidentin vaaleja lukuun ottamatta Suomen vaalitapa suosii puolueita yksittäisen ehdokkaan kustannuksella. »»»»

Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ketähän taas äänestäisin..

lauantaina 11.03.2017

Maahanmuuttoa hiirten vetämässä kurpitsassa

Helsingin Rautatientorilla hirttäytymistä yrittänyt afganistanilainen mies saatiin pelastettua toisten turvapaikanhakijoiden avulla. (MTV) Kuinka sattuikaan! Kirjoitin äskettäin itsemurha -"terrorista" ja heti seuraavana päivänä joku yrittää sitä Helsingin Rautatientorilla! Tosin, haiskahtaa julkisuustempulta. Tapahtumasta, josta normaalisti vaietaan, ei nyt »»»»

Politiikka  Turvapaikanhakijat  Sarkasmi  Poliisiasia  Maahanmuutto 
Kommentit pois päältä artikkelissa Maahanmuuttoa hiirten vetämässä kurpitsassa

perjantaina 17.02.2017

Homottunut eduskunta

Eduskunta äänesti lyttyyn kansalaisaloitteen aidon avioliiton puolesta. Suomi etenee pitkin harppauksin Sodoman ja Gomorran tiellä. Sillä tiellä ollaan hyvän vihamiehiä: laillistetaan huumeita, tehdään abortteja, kannatetaan sairaiden surmaamista eli eutanasiaa ja ollaan niin homoa, niin homoa. YLE julkaisi listan, ketkä kannattivat »»»»

Politiikka  Homous 
Kommentit pois päältä artikkelissa Homottunut eduskunta

lauantaina 11.02.2017

Aiheena Trump. Ei päätä, eikä häntää!

Suomen ja USA:n hyvillä suhteilla ei taida olla merkitystä, päätellen siitä kuinka loanheitto Trumpin niskaan jatkuu suomalaisessa mediassa. Kunhan jotain kuraa saadaan kasaan, ei väliä, vaikka tarinassa ei olisi päätä eikä häntää! Minä ainakaan tajua Iltasanomien tämänpäiväisestä Trump -kurasta »»»»

Politiikka  Trump 
Kommentit pois päältä artikkelissa Aiheena Trump. Ei päätä, eikä häntää!

sunnuntaina 29.01.2017

Aiheena Trump. Miksi vain negatiivisia uutisia?

Aamurutiineihini kuuluu päivän uutisten lukeminen kahvikupposen äärellä. En lue uutisia kuitenkaan paperimediasta, sillä en ole tilannut enää aikoihin yhtäkään lehteä. Joskus muinoin, kun lehtien hinnat pysyttelivät vielä kohtuullisella tasolla tuloihini nähden tilasin niitä useita: sanomalehtiä, aikakauslehtiä, harrastelehtiä, kristillisiä lehtiä, »»»»

Politiikka  Trump 
Kommentit pois päältä artikkelissa Aiheena Trump. Miksi vain negatiivisia uutisia?

lauantaina 21.01.2017

In God We Trust!

"Jumalaan me luotamme" on Yhdysvaltain tunnuslause, joka esiintyy myös dollarin setelissä. Luottamusta Jumalaan korosti USA:n tuore presidenttikin virkaanastujaispuheessaan: When you open your heart to patriotism, there is no room for prejudice. The Bible tells us how good and pleasant »»»»

Politiikka  Trump  Kristinusko  Vihapuhe 
Kommentit(1)

lauantaina 30.07.2016

On helppo räksyttää kristillisessä maassa

Lehtien yleisönosastoja lukiessa olen huomannut, että kirjoittajista varsin suuri osa sanoo olevansa ateisteja tai uskonnottomia. He heittelevät yleensä aina samoja, useimmiten kristinuskoon liittyviä, antikristillisiä kommentteja. Joskus harvemmin he heittelevät muihinkin uskontoihin liittyviä antikommenttejaan, lähinnä juutalaisuuteen ja islamiin.Muutamia tavallisimpia kommentteja:  »»»»

Politiikka  Kristinusko  Israel  Islam  Historia 
Kommentit pois päältä artikkelissa On helppo räksyttää kristillisessä maassa

sunnuntaina 24.07.2016

Fixit -saappaat liian suuret Pienelle Suomelle?

Masentavaa. Innostuneen alun jälkeen Fixit -kannatus on romahdusmaisesti hiipunut. Luvuista voidaan jo päätellä, että ainakaan kansalaisaloite.fi:ssä  vaadittujen 50000 kannattajan tavoite ei toteudu. Vaikka aikaa on vielä 5kk, niin voidaan helposti laskea, että se ei riitä, jos tahti jatkuu »»»»

Politiikka  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Fixit -saappaat liian suuret Pienelle Suomelle?

torstaina 21.07.2016

Kärnä tempaisee hurskastellen

Kansanedustaja Mikko Kärnä kehittelee lakialoitetta, joka estäisi lapsilisän saamisen, mikäli lapsen vanhemmat eivät sitoudu perusrokotusohjelmaan.  Iltalehti Mikko Kärnä on yksi noin 150:stä nevöhööd -kansanedustajasta. Totuushan on se, että suurin osa kansanedustajista ei juuri koskaan ylitä uutiskynnystä. »»»»

Politiikka  Terveydenhoito 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kärnä tempaisee hurskastellen

torstaina 02.06.2016

Kirkon velvollisuus...

Asiantuntija: Kirkolla velvollisuus vihkiä samaa sukupuolta olevia. Muussa tapauksessa kirkon täytyy erikseen päättää, että se vihkii vain eri sukupuolta olevia. KSMLHupaisa otsikointi Keskisuomalaisessa. Toisin sanoen: Kirkolla on velvollisuus vihkiä samaa sukupuolta olevia. Muussa tapauksessa kirkon täytyy erikseen päättää, »»»»

Politiikka  Kristinusko  Homous 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kirkon velvollisuus…

tiistaina 09.02.2016

Leipäjonoja Suomessa - hieno homma!

"Tuhannet ihmiset jonottavat elintarvikkeita leipäjonossa!", kirkuu media. Hakukone näyttää kuvia jopa satojen metrien jonoista. Kuvista päätellen jonottajat ovat lähes kaikki varttuneempaa väkeä, keski-ikäisiä tai sen ylittäneitä. Ulkonaisesti he eivät näytä nälkää näkeviltä. »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Leipäjonoja Suomessa – hieno homma!

torstaina 29.10.2015

"Ylpeästi biseksuaali"

Neljä vuotta sitten kirjoitin blogin Sebastian Tynkkysestä, joka tuolloin osallistui television Big Brother -sekoiluohjelmaan. En varsinaisesti seurannut BB:tä paitsi verkkolehdistä silloin tällöin. Niistä välittyi minulle positiivinen kuva "erilaisesta nuoresta", joka oli kuin eksynyt väärään paikkaan. Itselläni »»»»

Viihde  Politiikka  Kristinusko  Homous 
Kommentit pois päältä artikkelissa ”Ylpeästi biseksuaali”

keskiviikkona 03.06.2015

Vanhojen ukkojen haahuiluja

Tovi on taas vierähtänyt edellisestä blogauksestani, jossa pohdiskelin ketä äänestäisin. Nyt on uurnilla käyty ja uusi eduskunta aloittanut työnsä. Ehdokkaani ei mennyt läpi tällä kertaa, mutta niiltä, jotka »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vanhojen ukkojen haahuiluja

torstaina 26.03.2015

Ketähän äänestäisi? (Hesarin vaalikone)

Vastasin toisenkin lehden, Helsingin Sanomien vaalikoneen, väittämiin. Sama generaattori, jota Ilta-Sanomat käyttää, väittämät vain erilaisia. Tällä kertaa Kristillisdemokraatit vetäisi selvän kaulan muihin, 82%:llaan. Kakkospallille syntyi tungosta, kun Keskusta-Perussuomalaiset-Itsenäissyyspuolue -allianssi  sai kaikki saman tuloksen, 78%. Kolmanneksi tulleet SDP ja Kokoomus »»»»

Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ketähän äänestäisi? (Hesarin vaalikone)

torstaina 19.03.2015

Ketähän äänestäisi? (Ilta-Sanomien vaalikone)

Ajattelin äänestää, koska äänestys on järjestetty suht. lähellä olevan Suomi-seuran tiloissa. Mutta ketähän äänestäisi? Oikeastaan ei ole kovin vaikeaa löytää ehdokasta, jos käyttää karsintamenetelmää. Suurin osa ehdokkaista jää pois automaattisesti, koska vain oman vaalipiirin ehdokkaita voi äänestää. Lisää väkeä »»»»

Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ketähän äänestäisi? (Ilta-Sanomien vaalikone)

tiistaina 28.10.2014

Nimimerkki "Kelan" syysterveiset

Vaikka kesän alku tuotti vaikeuksia, eikä kesäkuuta voinut paljoa kesäksi sanoa, niin sentään Heinäkuu oli kunnon intiaanikesä vuosiin. 23.9. tiistaiyönä satoi ensilumi. En heti vaihtanut »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Nimimerkki ”Kelan” syysterveiset

lauantaina 02.08.2014

Mitä Israelin pitäisi tehdä?

Niin kauan kuin muistan, Israel-Palestiina konflikti on roikkunut otsikoissa mediassa. Välillä on ollut pientä hiljaiseloa, kunnes "Israel iski jälleen ja yhdeksän palestiinalaista, joista kymmenen oli lapsia, sai surmansa". Syyttävät »»»»

Politiikka  Israel 
Kommentit pois päältä artikkelissa Mitä Israelin pitäisi tehdä?

maanantaina 02.06.2014

Demokraattinen vaalitapa?

Mitä yhteistä on Linuxilla ja eurovaaleilla? No se, että Brysseliin valittiin Linuxin keksijän, Linus Torvaldsin, isä. Ennakkoäänestys jäi väliin, mutta päätin kuitenkin käydä varsinaisessa äänestyksessä. Näin samalla vanhan kouluni, jossa aloitin ”jieskittämiseni”. Jieskittäminen oli isäni käyttämä »»»»

Vaalit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa Demokraattinen vaalitapa?

tiistaina 25.03.2014

5 vuoden passi ja hajoavat mikrosirut

10 vuoden passini vanhentuu ensi vuonna ja edessä on uuden hankinta. En ole varma pitäisikö minun hankkia uusi passi etukäteen ennen Thaimaan vierailulupani jatkohakemusta, jolloin menetän 10 vuoden passistani aikaa melkein vuoden, vai hyväksytäänkö hakemukseen vanhentuva passi ja voin »»»»

Politiikka  Nörtteily 
Kommentit pois päältä artikkelissa 5 vuoden passi ja hajoavat mikrosirut

tiistaina 25.02.2014

Maahanmuuttajat ja työvoimapula

Talousanomat heitti melkoisen läpän  vuoden 2008 jutussaan: Suomi tarvitsee 2 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä. Syy, miksi tarvitsee, on väestön ikääntyminen. Työikäisestä väestöstä on Suomessa huutava pula jo nyt. »»»»

Thaimaa  Politiikka  Sarkasmi  Maahanmuutto 
Kommentit pois päältä artikkelissa Maahanmuuttajat ja työvoimapula

lauantaina 11.01.2014

Tapaus Laiho: Ihmeellistä sanojen vääntelyä!

Pari vuotta sitten kirjoitin jutun valelääkäristä,  jonka havaittiin harjoittaneen lääkärin tointa 10 vuotta, ilman, että hänellä oli työhön oikeuttavaa pätevyttä, papereilla mitattuna. Laiho ei kuitenkaan ollut mikään eilisen teeren poika, koskapa läpäisi lääkäreiltä vaadittavan kolmeosaisen testin Tampereen tiedekunnassa, myönnettiin »»»»

Politiikka  Poliisiasia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tapaus Laiho: Ihmeellistä sanojen vääntelyä!

lauantaina 07.12.2013

Tampere-talolla tapahtuu

Ja taas meillä kaikilla oli niin mukavaa, kun ”linnan juhlia” vietettiin. Tällä kertaa Tampere-talolla linnan remontin vuoksi. Seurasin itseänäisyyspäivän vastaanottajaisia netti TV:stä suorana lähetyksenä. Pukuloistoa katsellessa tuli mieleen Jeesuksen sanat: ”Mitä te lähditte katsomaan? Ihmistäkö, hienoihin vaatteisiin puettua? »»»»

Politiikka  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tampere-talolla tapahtuu

keskiviikkona 16.01.2013

Henkien lepytystä

Talo, jossa asun, on numeroltaan 13. En ole taikauskoinen, vaikka varsin paljon vaikeuksia olemme joutuneet kokemaan. Mainittakoon nyt vain sähköjohtojen käryäminen ullakolla, niin, että sähkötyöt meni kokonaan uusiksi. Ei ihmekään, kun maadoitusta ei ollut ollenkaan ja raskaasti kuormitettu liian »»»»

Thaimaa  Politiikka 
Kommentit(2)

lauantaina 12.01.2013

Jälkipuintia ja Jumalan siunausta

Presidentti Sauli Niinistö päätti ensimmäisen uudenvuoden puheensa toivottamalla Jumalan siunausta. Luettuani kommentteja asian tiimoilta, tulisiko presidentin toivottaa Jumalan siunausta, vai ei - joillekin sen toivottaminen tai toivottamatta jättäminen tuntuu olevan tärkein asia presidentin tehtävistä - aloin miettiä  paljonko Jumalan »»»»

Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jälkipuintia ja Jumalan siunausta

keskiviikkona 07.11.2012

Armo vai tuomio?

Barack Obama on voittanut USAn presidentinvaalit. Ellei ihmettä tapahdu. Eräiden kristillisten sananjulistajien mukaan, esim. Meller, tulos merkitsee USAlle lisää ahdistuksen aikoja, vaikka vielä tuskin on vaalikamppailun aikana tapahtuneen tuhoisan ”hiekkamyrsky" Sandyn nostattama pölykään laskeutunut. Tuomioissaan Jumala kuitenkin muistaa laupeutta, »»»»

Politiikka  Kristinusko  Lopunajat  Israel 
Kommentit pois päältä artikkelissa Armo vai tuomio?

maanantaina 22.10.2012

Hovioikeus yllättää

Käräjäoikeus tuomitsi ilkivallan tekijän sakkoihin ja maksamaan korvauksia pienyrittäjälle 17000 euroa. Hovioikeus yllätti ja kumosi korvaukset, koska ilkivalta kohdistui yritykseen, eikä yrittäjään henkilökohtaisesti. Vahinkoon nähden mitättömät, 850 euron sakot, pysyivät voimassa. Voidaanko tästä päätellä, että pienyrittäjä voidaan oikeuden siunauksella »»»»

Politiikka  Poliisiasia  Maahanmuutto 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hovioikeus yllättää

lauantaina 20.10.2012

Estyykö Estellen pääsy Gazaan?

Laiva on aiemmin kuulunut turkulaiselle Eestaas OY:lle ja sitä on käytetty Reilun Kaupan rahtialuksena. Alkuvuodesta Eestaas möi laivansa  ruotsalaiselle "Ship To Gaza" järjestölle. Oliko se reilu kauppa? Wikipedian sivuilla väitetään, että järjestö on "poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton", »»»»

Politiikka  Israel 
Kommentit pois päältä artikkelissa Estyykö Estellen pääsy Gazaan?

tiistaina 24.07.2012

Enkeli-Elisan poliisitutkinta ja muita järjettömyyksiä

"Kanta-Hämeen poliisi päätti eilen aloittaa esitutkinnan Enkeli-Elisan tapauksessa. Poliisi epäilee kirjailijaa petoksesta" (Iltalehti 24.7.) Kirjailija Minttu Vettenterä päätti kirjoittaa kirjan aiheesta, jonka kerrottiin perustuvan tositarinaan. Kirjan sisältö aiheutti runsaasti nettikeskustelua onko tarina totta vai tarua. Poliisi kiinnostui: »»»»

Yleinen  Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Enkeli-Elisan poliisitutkinta ja muita järjettömyyksiä

lauantaina 02.06.2012

Kansa maksaa kansanedustajien yksityisetkin huvit

Urpilainen tekee matkan yksityishenkilönä ja kansa maksaa. Joskin ainahan kansanedustajien hulppeat, veronmaksajien rahoittamat, edut on tiedetty. Ja pieni on se reikä, jonka kansanedustajat yksityisillä liike- ja (sala)seuramatkoillaan veronmaksajien leipään järsivät. Verrattuna esim. siihen loveen, jonka esim. Kreikan »»»»

Politiikka  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kansa maksaa kansanedustajien yksityisetkin huvit

lauantaina 21.04.2012

Hirvisaari kiirastulessa

Kansanedustaja James Hirvisaari on noussut "kohuotsikoihin" pariinkin kertaan blogikirjoitteluiden myötä. Toinen oli Kikkarapäälle kuonoon, josta Hirvisaari haastettiin raastupaan, vaikka kirjoitus on rasismia ja väkivaltaa vastaan. Voimmeko päätellä, että "kikkarapäiden" tekemät raiskaukset ovat hyväksyttäviä? Ei ainakaan innosta menemään »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hirvisaari kiirastulessa

lauantaina 14.01.2012

Käytin kansalaisoikeuttani eilen

Aina ihmettelen miten vaimoni pystyy 10 miljoonan asukkaan Bangkokin liikennekaaoksessa ajamaan autoa ja vielä löytämään perille kohteen, joka tällä kertaa oli Suomen suurlähetystö, jossa suomalaiset voivat käydä äänestämässä. Käytin kansalaisoikeuttani äänestämällä ehdokastani, jonka blogiani lukeneet tietävät olevan  »»»»

Thaimaa  Politiikka  Vaalit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Käytin kansalaisoikeuttani eilen

sunnuntaina 01.01.2012

Vuosi vaihtui taas

Uudenvuoden aattona tyttäreni tuli käymään iltapäivällä ja myös poikani käväisi Lotan kanssa. Juttelimme kahvikupposen ääressä niitä näitä, kuten kuinka raha hallitsee lähes kaikkea elämää. Mitään ei voi tehdä ilman rahaa ja jos rahaa on vähän, niin voiko sitäkään. Lotta »»»»

Politiikka  Sarkasmi  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vuosi vaihtui taas

torstaina 17.11.2011

Miksi äänestän Väyrystä?

Äänestän sillä perusteella mitä ehdokkaan poliittinen ja persoonallinen habitus merkitsee minulle. Tässä mielipiteeni "Väyrynen vs. muut" Nro 1, Valtiotieteen Tohtori,  Paavo Väyrynen, jättää muut ehdokkaat kirkkaasti varjoonsa mm. oppineisuudellaan, poliittisella kokemuksellaan, avoimmuudellaan, päämäärätietoisuudellaan, itsevarmuudellaan ja jopa »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Miksi äänestän Väyrystä?

tiistaina 15.11.2011

Am Israel Chai!

Katsoin eilen ohjelman "Theroux ja äärisiionistit". Jotenkin Tragikoomista kuinka eräskin, toimittajan haastattelema, palestiinalainen puolusti Hamasia ja muita terroristeja: "kaikki palestiinalaiset yhdessä haluavat vain rauhaa". Mikä vitsi. Kun toimittaja kysyi miksi »»»»

Politiikka  Elokuvat  Israel  Historia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Am Israel Chai!

perjantaina 04.11.2011

Asiantuntijat puhuvat puuta heinää ja kansa on tyhmää?

Kun asiantuntijat puhuivat Kreikasta, niin toisten mielestä Euroopan tilanne helpottuisi oleellisesti, jos Kreikka eroaisi Eurosta (lähde). Toisten mielestä seuraukset olisivat dramaattiset (lähde). Toisin sanoen, asiantuntijat eivät tiedä asiasta »»»»

Politiikka  Sarkasmi  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Asiantuntijat puhuvat puuta heinää ja kansa on tyhmää?

lauantaina 24.09.2011

Kello kolmen koputus

Wikipediaankin päässyt   Ulvilan surma on saanut poikkeuksellisen paljon julkisuutta. Ottamatta kantaa, onko Anneli Auerilla osaa tai arpaa miehensä kuolemaan tai muihin rikoksiin, josta häntä syytetään, niin jutun uusi käänne on pelottavaa. Toistaiseksi Auer ja 48-vuotias mies eivät tiedä, »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kello kolmen koputus

keskiviikkona 21.09.2011

Ei nimi miestä pahenna, ellei mies itse

Eduskunnan puhemiehistö teki päätöksen, ettei salityöskentelyssä saa käyttää "Persu" ja "Kepu" nimityksiä. Päätös lienee syntynyt Perussuomalaisten vaatimuksesta. Syynä mitä ilmeisemmin lyhenteen aihettamat mielleyhteet Persusta Aunukseen, joka sijaitsee lähellä Peräseinäjokea ja Kepusta iloisiin veikkoihin nimeltä Kasper Jesper ja Joonatan.  »»»»

Yleinen  Viihde  Politiikka 
Kommentit(2)

torstaina 25.08.2011

Äänestän Väyrystä presidentiksi

Onko kansalaiset tyytyväisiä nyt, kun Perussuomalaiset voittivat vaaleissa? "Hinnat jatkavat nousuaan. Suomi ei eroa EU:sta, eikä Eurosta, Portugalipoliikka jatkuu entisellään". Näin kirjoitin eduskuntavaalien jälkeisessä jutussani "Persut voittivat, mutta muuttuuko mikään?".  Perussuomalaisten kännäävä kohuedustaja tainnut saada eniten palstatilaa. Solmuruoska viuhuu »»»»

Politiikka  Vaalit  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Äänestän Väyrystä presidentiksi

keskiviikkona 24.08.2011

Onpa törkeää lasten turvallisuuden vaarantamista!

- Sellaista legioonaa valvojia ei ole, että oppilaita pystyttäisiin joka hetki vahtimaan ja tällaiset tilanteet estämään, rehtori toteaa. Iltalehti Törkeää! Miten koulu kehtaa rehtorin suulla myöntää, ettei pysty lapsia valvomaan? Onpa »»»»

Politiikka  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Onpa törkeää lasten turvallisuuden vaarantamista!

perjantaina 29.07.2011

Aiheuttiko virus Norjan tragedian?

Monet kyselevät miksi Norjassa tapahtui kuin tapahtui ja miettivät syitä ja seurauksia, mikä aiheutti tragedian. Jos minulta kysyttäisiin, niin  mielestäni kaikki paha on synnin seurausta. Jotkut ihmiset vajoavat synneissään eläimen tasolle ja tekevät kauhistuttavia tekoja. »»»»

Yleinen  Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Aiheuttiko virus Norjan tragedian?

lauantaina 23.07.2011

Norjan tappajan taustat

Ei taida enää löytyä mistään maailman kolkasta turvallista paikkaa. Tuskin on edellisistä kauhu-uutisista toivuttu, kun jo kuulemme uusista. Elleivät maanjäristykset ja muut luonnonkatastrofit kylvä kuolemaa, niin terroristit ja yksittäiset sekopäät tekevät sitä. Tällä kertaa lööpit huutavat kuinka poliisina esiintynyt »»»»

Yleinen  Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Norjan tappajan taustat

torstaina 16.06.2011

Muuttuiko mikään?

Kansa toivoi muutosta ja Persut vastasivat kansan huutoon. He tulivat, näkivät ja voittivat kovalla kohkeella ja kolinalla. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten? Nyt ovat vaalit takanapäin ja tuleva uusi hallitus jatkaa siitä, mihin vanha jäi. Kävi kuten aiemmassa blogissani »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Muuttuiko mikään?

keskiviikkona 27.04.2011

Persut voittivat, mutta muuttuuko mikään?

Seurasin vaaleja täältä Thaimaasta käsin. Yllätys oli se, että konkaripoliitikon Paavo Väyrysen jalasmökki putosi uomastaan! Ehkä hän on pitänyt viime vuosina liian matalaa profiilia. Tai koska vaihtoi vaalipiiriä. Mene ja tiedä. Aikoinaan »»»»

Thaimaa  Politiikka  Vaalit  Maahanmuutto 
Kommentit pois päältä artikkelissa Persut voittivat, mutta muuttuuko mikään?

sunnuntaina 17.04.2011

Suomessako huipputekniikkaa?

Suomea pidetään kansainvälisissä vertailuissa teknisesti huippumaana. Tiedä sitten mihin ambomaahan Suomea on vertailtu, koska Thaimaatakin pidetään, jos ei ihan kehitysmaana, niin ainakin kehittyvänä maana, josta kuitenkin löytyy huipumpaa tekniikkaa kuin Suomesta. Ja ennen kaikkea palvelua tekniikan ohessa.  Vessan »»»»

Thaimaa  Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Suomessako huipputekniikkaa?

torstaina 07.04.2011

Ainakaan persuja en äänestä

Puolueen lyhennyskin kuulostaa peräseinäjoelta. Äänestän kristillisiä, he  ovat varma valinta! Tosin olin aiemmin lievästi suuntautunut perussuomalaisiin radikaalina muutospuolueena. Kaikki odottavat muutosta Suomeen. Kaikki kallista. Verotus liian kovaa. Aina keppiä ja hevoskuuria. "Säästäminen" ei koskaan lopu. Kymmeniä vuosia jo »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ainakaan persuja en äänestä

tiistaina 05.04.2011

Wallinin raju hyökkäys..

Iltapäivälehdistä hyppää usein silmille räväköitä otsikoita kuten "Wallinin raju hyökkäys: Päivi Räsänen käy kalliiksi kirkolle". Tiedä oliko hyökkäys niin "raju", mutta sai ainakin minut lukemaan. Löytyi jotain »»»»

Politiikka  Kristinusko  Homous 
Kommentit pois päältä artikkelissa Wallinin raju hyökkäys..

sunnuntaina 23.01.2011

Pieni Suomi, katoava kansakunta?

Piskuinen Suomi. Jatkuvasti puhutaan "pienestä Suomesta". Kuinka "pieni Suomi" on sitä ja tätä. Pientä Suomea suorastaan ihannoidaan. Kyse ei ole kuitenkaan  »»»»

Politiikka  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pieni Suomi, katoava kansakunta?

tiistaina 28.12.2010

Kristillisistä juhlaperinteistä ei ole syytä luopua

Kristuksen syntymää on taas juhlittu ja alkaa olla tältä vuodelta taas ohi kuin joulukinkun syönti. "Jouluna saa syödä yölläkin" on vanha viidakon sanonta. Tuli itsekin syötyä varmaan parin lisäkilon verran kinkkua, torttuja, suklaata ja karkkeja. Muuta perinnettä ei Joulusta jäisi »»»»

Yleinen  Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kristillisistä juhlaperinteistä ei ole syytä luopua

maanantaina 13.12.2010

Mistä tulevat maailman parhaat työntekijät?

Suomesta? No ei tod. mikäli Valtionyritysten johtajiin on uskominen. Euroopan parhaita suomalaiset voivat joskus olla, kuten Finnairilla. Iltalehden toimittaja Juha Keskisen mukaan "Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on julkisuudessa kehunut, miten Finnairin matkustamohenkilökunta on arvioitu Euroopan parhaaksi" Euroopan paras ei ole kuitenkaan »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Mistä tulevat maailman parhaat työntekijät?

sunnuntaina 12.12.2010

Valtionyritysten moraali Ojalan laskuopin mukaan

Finnairin lentoemännät ja stuertit säilyttivät lepopäivänsä. Työtaistelu oli valitettavaa, mutta se kannatti. Hatunnosto SLSY:lle, Teillä oli munaa. Samaa ei voi sanoa kaikista ammattiliitoista. Punaliput eivät liehu, eikä soraääniä pahemmin »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Valtionyritysten moraali Ojalan laskuopin mukaan

sunnuntaina 31.10.2010

Missä kulkee hyväksyttävän moraalin raja?

Poimin Päivi Räsäsen blogauksesta "Armon ja ihmisarvon sanoma" kommentin "lailla ei voida säätää ihmisten yksityiselämän moraalisia valintoja". Räsänen viittaa tällä siihen, ettei lainsäätäjänä ole ollut kieltämässä homoseksuaalisuuden harjoittamista. Siitä nousi mieleeni kysymys: missä kulkee se moraalin raja, jonka jälkeen »»»»

Politiikka  Sarkasmi  Homous 
Kommentit pois päältä artikkelissa Missä kulkee hyväksyttävän moraalin raja?

keskiviikkona 13.10.2010

Sovjet Suomi ja varastetut venttiilien hatut

Ainakin vanhemmat ikäpolvet vielä muistavat lyhenteet USSR ja SSSR. Union of the Soviet Socialist Republic. Sojuz Sovetskih Sotsialistitšeskih Respublik. Englanniksi ja venäjäksi. Molemmat tarkoittavat Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liittoa. Neuvostoliitto on jo menneen talven lumia, mutta mielikuvat "työväen paratiisista" vielä »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sovjet Suomi ja varastetut venttiilien hatut

lauantaina 02.10.2010

Maailman Paras Maa

Viime viikkoina suomalaisten itsetuntoa on hivelty referoimalla usalaisen Newsweek lehden juttua "maailman parhaasta maasta", joka on lehden tekemän vertailun mukaan Suomi. Hyvä me! Tosin hehkuttelusta tulee mieleen »»»»

Politiikka 
Kommentit(4)

maanantaina 21.06.2010

Inhimmilliset työajat?

Eräs tuttu on valppautta vaativassa epäsäännöllisessä työssä. Hänen 3:n viikon työlistansa on oheisenlainen. Kolmen viikon välein lista vaihtuu, ajat ovat erilaiset, mutta olennaltaan lista on samankaltainen. Voi olla, että lista täyttää työehtosopimuksen edellytykset, mutta inhimmilisyydestä voidaan ola monta mieltä. »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Inhimmilliset työajat?

keskiviikkona 21.04.2010

Rahaa riittää

Välillä positiivistakin kannanottoa.. Teollisuudella pyyhkii hyvin ja Valtiolla rahaa riittää. Kysymys on vain siitä kenelle. Hyvänä todisteena hiljattainen ahtaajien lakko. Kun 3000 ahtaajaa vaati pientä palkankorotusta ja parannusta irtisanomisuojaansa, ei pokerinaamainen työnantajaosapuoli moisesta nappipelistä häkeltynyt. Sillä oli varaa »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rahaa riittää

tiistaina 05.01.2010

Itsepalvelukulttuuri

Joistakin maista voidaan sanoa, että ne ovat palvelukulttuureja. Thaimaa esimerkiksi. Suomikin on palvelukulttuuri. Ei kylläkään samalla tavalla kuin Thaimaa. Ei sinne päinkään. Suomi on itsepalvelukulttuuri. Suomalaiset maksavat siitä, että saavat palvella itseään joka paikassa. Sitä kutsutaan tässä kylmässä ja »»»»

Politiikka  Kulttuuri 
Kommentit pois päältä artikkelissa Itsepalvelukulttuuri

lauantaina 11.07.2009

On kivimies ja nainen.. olen suomalainen!

VR on keksinyt itselleen oivan mainosteeman "Kivimiehet" Eliel Saarisen suunnitteleman Helsingin Rautatieaseman Kivimies - patsaiden innoittamana. Symboliikassa lienee jotain perisuomalaista. Eräs ulkomailta Suomeen muuttanut henkilö, verratessaan meitä kotimaansa asukkaisiin, teki havainnon kuinka suomalaiset kadunkulkijat ovat "stone faces", kivikasvoja, »»»»

Politiikka  Ihmissuhteet  Harrastukset 
Kommentit pois päältä artikkelissa On kivimies ja nainen.. olen suomalainen!

lauantaina 23.05.2009

Tästäkään ei opita. Kippis!

Mies ampui Kuopion torilla naisen kuoliaaksi ja haavoitti kahta vakavasti. Viisikymppinen verilöylyn tekijä oli tekonsa hetkellä vahvassa humalassa, mutta myönsi ampumiset. Teolle ei löytynyt motiivia. Mies vietti mallikasta perhe-elämää, eikä koskaan aikaisemmin ollut väkivaltainen. Tekoon ei liittynyt myöskään perheriitaa. »»»»

Politiikka  Poliisiasia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tästäkään ei opita. Kippis!

keskiviikkona 18.03.2009

Facebook lemppasi Sirpa Pietikäisen

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) on hermostunut Facebookiin, joka lakkautti hänen tilinsä sunnuntaina ilman selitystä. Iltasanomat 18.3.09 - Olen lähettänyt neljä vihaista sähköpostia Facebookin palauteosoitteeseen, mutta en ole saanut minkäänlaista vastausta. En ole lähetellyt roskapostia »»»»

Viihde  Politiikka  Some 
Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook lemppasi Sirpa Pietikäisen

keskiviikkona 04.03.2009

Maailmanlaajuinen kriisi

Maailmanlaajuiset kriisit seuraavat toistaan. Ensin uhkasi Lintuinfluenssa, pandemia, joka tappaisi suuren osan väestöstä. Suuren mediakohun siivittämänä monet maat, Suomi mukaan lukien, ostivat kuin "sika säkissä" suuret määrät lääkkeitä, vaikka edes niiden tehosta ollut varmuutta. Tavalliseen influenssaan tarkoitettujen »»»»

Politiikka  Terveydenhoito 
Kommentit pois päältä artikkelissa Maailmanlaajuinen kriisi

perjantaina 06.02.2009

Taas yksi turha ennenaikainen kuolema

Tässäkin tapauksessa alkoholi on kuvioissa. 14-vuotias Nora löytyi kuolleena Poliisi tutkii alkoholin osuutta kuolemaan.. (Iltis 5.2.2009) Nuorten raju juominen yleistynyt Sairaaloissa hoidetaan alle 20-vuotiaiden alkoholimyrkytyksiä kaksinkertainen määrä verrattuna 1970-luvun alkuun. (Iltis 5.2.2009)  »»»»

Politiikka  Poliisiasia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Taas yksi turha ennenaikainen kuolema

perjantaina 30.01.2009

Päivän kauhugalleria

Tämän päivän kauhugalleria tarjoaa: Nainen kyllästyi räksytykseen, heitti koiran 12. kerroksesta Vantaan Havukoskella. Koira kuoli vammoihinsa välittömästi. Vuonna 1973 syntynyt nainen oli tapahtumahetkellä humalassa.. Iltalehti 30.1.2009 (lisää…) »»»»

Politiikka  Poliisiasia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Päivän kauhugalleria

maanantaina 29.12.2008

Eihän siinä tarvitse kuin istua

Veturinkuljettajan kuolemaan johtaneita junaonnettomuuksia tapahtuu onneksi harvoin. Sen sijaan kuljettajia traumatisoivia alle jääntejä tapahtuu suhteellisen usein. Ne saattavat aiheuttaa kuljettajille syyllisyyden tunteita, vaikka he eivät mahda asialle mitään. »»»»

Politiikka 
Kommentit pois päältä artikkelissa Eihän siinä tarvitse kuin istua