Kategoria: Vinkit

keskiviikkona 25.04.2018

Roskapostista eroon

Roskapostit ovat ikävä riesa sähköpostituksissa ja kommenttipalstoilla, myös puhelimessa, ellei niitä suodata pois tavalla tai toisella. Roskapostit eivät ole paha ongelma omassa puhelimessani, koska en tykkää lukea sähköposteja edes webkäyttöliittymällä, saati  puhelimella. Puhelinta käytän lähinnä vain puhelimena ja joskus tekstiviestitykseen. Spammin »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa Roskapostista eroon

tiistaina 10.02.2015

Goole-Earthin asennus Linux Mint "rebecca" Cinnamoon

Puolisen vuotta sitten oli aika tehdä  suursiivous tiedostojärjestelmälleni, jolloin luovuin OpenSusesta ja vaihdoin Linux Mint Cinnamoniin (Kaneli), joka on hyvää vauhtia kiilaamassa suosituinpien Linux-jakeluiden kärkeen. Linux Mint on kehitetty Ubuntusta, joka puolestaan on kehitetty Debianista. Linuxin tapaan Minttiin voi asentaa »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa Goole-Earthin asennus Linux Mint ”rebecca” Cinnamoon

sunnuntaina 18.01.2015

Gigan vauhdilla kiikkutuolissa

Erehdyin taannoin vastaamaan Elisa/Saunalahden puhelinmyyjän soittoon ja sattui niin hyvä myyjä,  että sai kuin saikin minut vaihtamaan entisen 3G:n 50Mb/s 4G:hen, joka viime vuonna ulottui ulvontakorpeenkin. Myyjä tarjosi myös pilvipalvelua ostettavaksi, mutta minulla on oma "pilvipalvelu" ja siksi liittymässä on »»»»

Nörtteily  Vinkit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Gigan vauhdilla kiikkutuolissa

maanantaina 12.01.2015

Pätkimistä ja hidastelua

  Sivuilleni ei muutamaan päivään ole päässyt, johtuen Saunalahden 4G LTE nettiyhteyden pätkimisestä. Harmilliset katkokset, joita on esiintynyt päivittäin noin viikon ajan, ovat kestäneet 2-12 tuntia ja pahimmillaan lähes vuorikauden. Lähetin asiasta vikaraportin, toivottavasti tilanne pian korjautuu. Harmillista, ettei haja-asutusalueille »»»»

Nörtteily  Vinkit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pätkimistä ja hidastelua

tiistaina 08.05.2012

Pientä säätöä: Spotify Linux Preview asennus OpenSuse 12.1:een

OpenSusen repoista ei löydy Spotify Linux Preview versiota. Ei edes Googlellla kunnollista RPM -tiedostoa. Tosin Fedoralle on tehty ja jotkut ovat saaneet sen toimimaan OpenSusessakin. Kyseinen linkki oli kuitenkin poikki. Löysin paremman ehdotuksen: kääntää current versio debistä rpm:ksi. Latasin »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pientä säätöä: Spotify Linux Preview asennus OpenSuse 12.1:een

maanantaina 12.09.2011

Samsung Galaxy Mini S5570 ja puuttuvat thai fontit

Hankin vaimolle valkoisen Samsung Galaxy Minin, jonka käyttöjärjestelmänä suosittu Android, versio 2.2.1. Kevyt, kivan näköinen ja tuntuinen puhelin. Paitsi näytön resoluutio, joka on juuri ja juuri riittävä. Toinen miinus oli se, että thai »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa Samsung Galaxy Mini S5570 ja puuttuvat thai fontit

tiistaina 09.08.2011

OpenSuse ja valokuvien varmuuskopiointi

Minulla on kertynyt tuhansittain valokuvia, joiden järjestely on työlästä. Duplikaatit olen nyt jotenkun saanut siivottua. Edellisessä blokauksessani mainostamani duplikaattien etsijä ei loppujen lopuksi ollutkaan hyvä, jätti rutkasti roskia jälkeensä. Käytin loppujen siivoukseen GQview kuvankatselu ohjelmaa, jossa myöskin on »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa OpenSuse ja valokuvien varmuuskopiointi

perjantaina 05.08.2011

Mikä olisi hyvä ja ilmainen kaksoiskappaleiden etsijä Linuxiin?

Joskus Linuxiin on tosi vaikeaa löytää sopivaa ilmaisohjelmaa. Yllättävää kyllä, eräs vaikeasti löydettävä sellainen, on tiedostojen kaksoiskappaleita etsivä ohjelma, jolla löydetyt kaksoiskappaleet voi siirtää deletoimatta toiseen kansioon. En siis halua pelkää etsijää tai poistajaa. Ohjelman pitäisi osata siirtää tiedostot »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa Mikä olisi hyvä ja ilmainen kaksoiskappaleiden etsijä Linuxiin?

maanantaina 27.06.2011

APC -asennusongelman ratkaisu

Olen tähän asti käyttänyt Lighttpdn:n kanssa XCachea, jonka asennus on helppo, koska sille löytyy valmis moduuli serverilleni Ubuntu 8.04 LTS "Hardy Heron". Sen sijaan APC:lle moduuli löytyy vain uudemmalle Ubuntu 10.04 LTS "Lycid Lynx" versiolle. »»»»

Nörtteily  Vinkit 
Kommentit pois päältä artikkelissa APC -asennusongelman ratkaisu

sunnuntaina 19.06.2011

KDE3 -vinkkejä

1. K- paneeli kokonaan hävinnyt Valitse hiiren kakkosnapin valikosta "run". Kirjoita: kcontrol. Valitse: Työpöytä - Paneelit. Aseta K-paneeli uudelleen. 2. K -paneelin läpinäkyvyys hävinnyt Mikäli käytät paneelin läpinäkyvyys -asetusta, se saattaa joskus päivitysten yhteydessä »»»»

Nörtteily  Vinkit  Linux 
Kommentit pois päältä artikkelissa KDE3 -vinkkejä

sunnuntaina 16.01.2011

"Desktop Dating" -virus

Jos saat "Desktop Dating" -kaverikutsun sähköpostiisi, deletoi se pikimmiten. Itse sain äskettäin sellaisen, jonka arvasin heti naamioiduksi haittaohjelmaksi ja deletoin viestin heti. Tosin minulla ei muutenkaan ole kyseisen tyyppisiin viestiin tarvetta reagoida muulla »»»»

Nörtteily  Vinkit 
Kommentit pois päältä artikkelissa ”Desktop Dating” -virus

torstaina 30.09.2010

Samsung NC10 näyttö on helppo vaihtaa itse

Syystä tai toisesta tavarat kirpoavat käsistäni jatkuvasti. Harmittaa, jos tippunutta esinettä ei enää löydy tai se rikkoutuu, eikä ole korvattavissa tai on muuten vain liian kallis uusia. Eräänä päivänä miniläppärinkin lipsahti käsistäni ja siitä hajosi näyttöpaneeli. Valoa vasten siinä »»»»

Nörtteily  Vinkit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Samsung NC10 näyttö on helppo vaihtaa itse