Kategoria: Arvostelut

tiistaina 18.04.2017

Referaatti: Pelli ja Miettinen

Raija Pelli ja Terho Miettinen julkaisivat kirjan uskonlahkoista ja niiden seuraajista, nimeltä "Harhaanjohtajat - vahvassa uskossa". Sopivasti pääsiäiseksi, jolloin markkinavoimat kenties paremmin edistäisivät usko- aiheisen kirjan myyntiä. Pelli-Miettinen kirjaa mainostetaan "tietokirjana", mutta median referaateista päätellen se vaikuttaa »»»»

Kristinusko  Arvostelut  Sarkasmi  Kirjallisuus 
Kommentit pois päältä artikkelissa Referaatti: Pelli ja Miettinen

tiistaina 04.04.2017

Aprillipäivänä syömässä

Kirjoitan taas hieman jälkijunassa, koska aprillipäivä jo tuli ja meni. Aika kuluu nopeasti. Tänä vuonna vietimme seitsemättä aprillipäiväämme eli hääpäiväämme eli villahäitä. Joskus "laastariliitoksikin" kutsuttu, oikeustalolla noin 5 minuuttia kestänyt toimitus, ei siis ole jäänyt pelkäksi aprillipilaksi. Pitkästä aikaa »»»»

Arvostelut  Ravintolat 
Kommentit pois päältä artikkelissa Aprillipäivänä syömässä

keskiviikkona 07.09.2016

Syntymäpäivänä syömässä

Eilen oli 60. syntymäpäiväni. Kiitos kaikille onnitteluista! En juhlinut sen kummemmin. En lähettänyt kutsuja, en leiponut kakkua, en pitänyt pannua kuumana. En ole oikein juhlaihmisiä, enkä hyvä juhlien järjestäjä. Yleensä mieluummin pakenen. 50 vuotis -juhliani pakenin Kreikkaan 1. vaimoni »»»»

Arvostelut  Ravintolat  Kulinarismi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Syntymäpäivänä syömässä

lauantaina 23.04.2016

Paras muokkain etäkoodaukseen

Amstradin ajoista lähtien olen koodaillut jotain joutavan päiväistä harrastusmielessä. Vielä eläkeläisenäkin markunaskaretta riittää iltapuhteiksi. PHP:llä olen tuunannut blogiini Wordpress-teemaa ja tehnyt mm. sivupalkissa olevan "Mannalappu" -ohjelman, joka näyttää satunnaisia raamatunjakeita hieman laajemmassa kontekstissa. Pieniä PHP- ohjelmia voi kehittää ja »»»»

Nörtteily  Linux  Harrastukset  Arvostelut 
Kommentit(6)

perjantaina 09.01.2015

Nykyajan amerikkalainen

Nykyajan amerikkalainen kutsuu toinen toistaan nimellä tai tittellillä, tavatessaan ja poistuessaan. Amerikkalainen ei pese käsiään ennen syöntiä ja syötyään nuolee sormensa. Amerikkalainen aloittaa rakastelun aina samalla tavalla: hirveällä kohkeella kuin pillastunut sonni. Amerikkalainen ei riisu päivävaateittaan, »»»»

Viihde  Elokuvat 
Kommentit pois päältä artikkelissa Nykyajan amerikkalainen

torstaina 27.11.2014

Ei kuunaan enää DHL:ää..

..eikä Chinavasionia! Tapanani on äänestää jaloillani, jos petyn johonkin kauppaan. Kuukausi sitten haksahdin tilamaan kiinalaisesta "Chinavasion" -nettikaupasta "halvalla" IP-kameran.  Halusin ulkokäyttöön tarkoitetun zoomattattavan, vähintään 1 megapikselin, PTZ -kameran. Normaalisti ne ovat hinnaltaan suolaisia. Chinavasion möi Sricam -merkkistä kameraa 101 »»»»

Arvostelut  Valokuvaus 
Kommentit(3)

lauantaina 10.05.2014

Mollom vs. Akismet

Blogit ovat nykyisenä internet aikakautena yleinen harrastus. Blogeihin kirjoittelevat suuret ja pienet, valtakunnan silmäätekevistä tavan nevöhöödeihin. Kirjoitan - siis olen. Useimpia blogikirjoituksia on mahdollista kommentoida. Valitettavasti sähköposteista tuttu kiusa on pesiytynyt niihinkin: roskaposti eli spämmi. Sitä estämään »»»»

Nörtteily  Arvostelut 
Kommentit pois päältä artikkelissa Mollom vs. Akismet

maanantaina 14.04.2014

Muuttolintu lentää turkki päällä

Aika hurahtanut  käsittämättömällä vauhdilla ja huomenna on taas aika lentää takaisin kotiräystään alle kuin pääskynen konsanaan. Toisinaan, kun, tuntuu siltä, että minulla ole pysyvää paikkaa missään, tulee mieleen virsi:  »»»»

Arvostelut  Lentoyhtiö 
Kommentit pois päältä artikkelissa Muuttolintu lentää turkki päällä

torstaina 03.04.2014

TV-sarjoja, joita olen katsonut

The 100.  Se tavallinen tarinan allku: Tapahtui ydinsota ja maa saastui radioaktiivisuudesta asumiskelvottomaksi. Ihmiskunta tuhoutui lukuunottamatta joitakin tuhansia ihmisiä, jotka pääsivät jollakin vippaskonstilla pelastautumaan maata kiertävälle valtavalle avararuusasemalle. Onnekkaat lienevät kaikki amerikkalaisia, koska englanninkieli on jokaisella hyvin hanskassa. »»»»

Viihde  Elokuvat 
Kommentit pois päältä artikkelissa TV-sarjoja, joita olen katsonut

torstaina 06.03.2014

Wordpress vs. Textpattern

Markku Aro tulkitsi aikoinaan hienosti tietokoneen virittelijän laulun:  Etsin kunnes löydän sun, en lopettaa voi kuitenkaan. Miten rauhaton oon, yhä vain, jotain multa puuttunee... (YouTube) Kuten rautaa, myös ohjelmia tarvitsee viilata koko ajan. Vaikka jo hyppäsin Drupalista Wordpressiin, silti »»»»

Nörtteily  Arvostelut 
Kommentit(2)

tiistaina 16.04.2013

Ärsyttävin sarja ikinä!

On sarja, joka ansaitsee ”kunniamaininnan”, eli oman blogauksen, sillä enpä muista katsoneeni toista yhtä ärsyttävää kuunaan ja silti seuraan sitä! Kyseinen sarja on nimeltään The Following, »»»»

Viihde  Elokuvat 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ärsyttävin sarja ikinä!

torstaina 03.01.2013

Saman puun oksia

Poikani kirjoittaa blogissaan arvostelut TV - sarjoista, joita on katsonut. Ajattelin kommentoida poikani blogiin, mitä olen itse katsonut, mutta kommentista tulikin niin pitkä, että päätin kirjoittaa sen tähän omaan blogiini. En »»»»

Viihde  Elokuvat 
Kommentit(3)

keskiviikkona 17.10.2012

Ketjukirje ja teknologian vaarat

Tulin katsoneeksi elokuvan Chain Letter (Ketjukirje), joka  "mätien tomaattien" lisäksi on saanut muiltakin murska-arvosteluja. Ja iihan aiheesta. Tosin, ei tämä ollut ainoa katsomani ns. teinihömppähorror, jonka »»»»

Viihde  Arvostelut  Elokuvat  Sarkasmi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ketjukirje ja teknologian vaarat

tiistaina 10.01.2012

Terveisiä Thaimaasta. Kohtaamisia kentällä

Pakkaamisen viimeistely jäi lähtöpäivään. Tai yöhön. Ei paljon tullut nukuttua. Lastasimme aamulla tavarat autoon, jonka ajoimme veljeni luo. Sieltä veljeni ajoi omalla autollaan meidät rautatieasemalle. Tuli vähän tippa linssiin, kun hyvästelimme. Juna tuli tällä kertaa jokseenkin ajallaan. Oli vähän kylmää, »»»»

Thaimaa  Bangkok  Lentoyhtiö 
Kommentit pois päältä artikkelissa Terveisiä Thaimaasta. Kohtaamisia kentällä

perjantaina 06.01.2012

Diplomi-chilinpurijat starttaavat matkaan

Pari päivää sitten 4.1.2012 poikani ehdotti lähtisinkö tortillanpurijoiden paikkaan nimeltä Gringos Locos, tai pikemminkin chilinpurijoiden ja yrittää maailman tulisimmaksikin tituleeratulla Naga Morich chilillä ryyditetyn häränfileepihivin syömistä tunnissa. Milloinkahan minä »»»»

Ravintolat  Kulinarismi 
Kommentit pois päältä artikkelissa Diplomi-chilinpurijat starttaavat matkaan

tiistaina 15.11.2011

Am Israel Chai!

Katsoin eilen ohjelman "Theroux ja äärisiionistit". Jotenkin Tragikoomista kuinka eräskin, toimittajan haastattelema, palestiinalainen puolusti Hamasia ja muita terroristeja: "kaikki palestiinalaiset yhdessä haluavat vain rauhaa". Mikä vitsi. Kun toimittaja kysyi miksi »»»»

Politiikka  Elokuvat  Israel  Historia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Am Israel Chai!

lauantaina 03.10.2009

Viimeiset päivät Pattijoella

Pompun tultua töistä, päätämme heti lähteä ajamaan Pattayalle ja etsiä sieltä joku kiva hotelli, jossa viettäisimme kolme päivää, jotka lomastani on vielä jäljellä. Saavuttuamme perille on jo myöhä. Sopivan hotellin löytyminen osoittautuu työlääksi. Osa liian kalliita, osa "bad fiilings" »»»»

Thaimaa  Pattaya  Arvostelut 
Kommentit pois päältä artikkelissa Viimeiset päivät Pattijoella

tiistaina 30.12.2008

CMS - järjestelmät

Kiinnostuessani jokunen vuosi sitten blogi-kirjoittelusta aloin etsiä tarkoitukseen sopivaa sisällöntuotto-ohjelmaa (CMS, Content Management System). Ilmaisen löytyminen ei ollut vaikeaa, sillä niistä suorastaan runsaudenpula. Vaikeinta oli löytää juuri se sopiva. Tällä sivulla voi tehdä vertailuja järjestelmien ominaisuuksista, joskin tiedot »»»»

Nörtteily  Harrastukset  Arvostelut 
Kommentit pois päältä artikkelissa CMS – järjestelmät