Vaalitulos oli suuri pettymys. Suomalaisten arvopohja on lahonnut jo vuosia, mutta silti jotenkin yllättää, että se on jo niin huttua, että jalka menee läpi kuin entisen naapurin Vauxhallista. Mitenkähän, muuten, oheisen potentiaalisen presidenttiparin valtiovierailuille kävisi moniin maihin, joissa homous on laitonta? Esim. Keniaan, jossa homoseksuaalisen kanssakäymisen yrityskin voi johtaa 7 vuoden vankeusrangaistukseen.

Väyrynen teki hienon, mutta samalla raskaan, kampanjan, häviten silti Haavistolle, joka kampanjoi huomattavasti keveimmin eväin. Väyrysen häviöstä ei voitane enää mediapeliäkään syyttää, koska hän oli esillä mediassa melko paljon positiivisessa valossa. Väyrysen häviö ei ollut suuri, mutta sitäkin merkittävämpi.

Vaalit olivat eräällä tavalla linjavaalit ja nyt tiedetään millä tavalla. Suomalaisille Haaviston voitto on homojen juhlaa. Suomi on homojen paratiisi. Suurin osa suomalaisista hyväksyy homouden normaalina ja 20% suomalaisista haluaisi homon jopa presidentikseen. Selvää sekin, että raskas ja kallis kampanjointikaan ei paljoa ehdokasta auta, jos arvoilla ei ole äänestäjille merkitystä. Tilanne näyttää hieman valoisammalta, jos laskee perinteisiä arvoja edustaneiden Väyrysen, Soinin ja Essayahin saamat äänet yhteen, noin 33%.
 
Joka tapauksessa toisinajattelijoiden on tulevaisuudessa totuttauduttava elämään kuin Loot Sodomassa. Äänestystulos ennakoi seuraavaksi homoille adoptio-oikeutta. Mielenkiintoista se, millä vimmalla homot haluavat omia itselleen perinteisen ydinperhemallin kirkossa vihkimisineen, samalla kun heterot heittävät sen romukoppaan. Harvat heterot, jotka naimisiin ylipäätään menevät, eroavat kevyesti heti kohta. Ei tarvitse kummoista syytä olla, riittää kun ruoho alkaa näyttää vihreämmältä aidan takana. Mutta onko se kuitenkaan?

Eipähän itseni ainakaan tarvitse enää vaivautua toiselle kierrokselle pressavaaleissa. Täällä Thaimaassa äänestäminen on muutenkin hieman hankalaa. Niinistö voittanee lopulliset vaalit ilman minun ääntänikin, joten suomalais-ecuadorilaisesta homppeliparista ei tulle instituutiota vielä.