Ei varmaan mene päivääkään, etteikö jotain tipu käsistä. Tänään mm. avaamaton litran shampoo pullo, niin että korkki särkyi. Raamatussa eräältä puunhakkaajalta kirposi näpeistä kirves Jordanin jokeen. Puunhakkaaja voivotteli, kun se oli vielä lainattu. Ilmeisesti työntekijät olivat köyhiä, eikä varaa ollut joka päivä ostella kirveitä. Kysymys lienee ollut kirveen terästä, joka irtosi varresta, ja ilmeisesti ei löytynyt kahlaamalla, ehkä sitäkin yritettiin, vaikka kaikkia yksityiskohtia ei kerrota. Tiedä kuinka paljon tuohon aikaan joessa virtasi vettä, mutta itse olen todennut, että ainakin kuivana aikana Jordan virta on aika vaatimaton puropahanen. Oli miten oli, mutta onneksi paikalla oli Jumalan profeetta Elisa, joka heitti puunkappaleen jokeen sillä seuraamuksella, että kirves nousi pintaan. Mies vain ojensi kätensä ja poimi lainakirveen  vedestä.

Minultakin on kerran kirveen terä irronnut varrestaan. Olisikin lentänyt jokeen, mutta kun se lensi suoraan Nissan Prairie tila-auton etulyhtyyn. Arvaa harmittiko.


Tietokoneenkin kanssa nakkisormista on ollut haittaa. Paitsi että hiiri on lentänyt lattialle lukemattomia kertoja, myös ohjemien kanssa on tullut sössittyä. Minulla on pyörinyt Ubuntun LTS (Long Time Support) server ainakin 6.04 versiosta alkaen. Viimeksi 8.04. Tulin sitten kuitenkin aloittaneeksi Serverin päivityksen uudempaan versioon 10.04, vaikka ensin ajattelin, että ei ole vielä tarpeen. Päivitys on tosi helppo, antamalla vain komento "do-release-upgrade" ja päitystapahtuma alkaa. Epäonnekseni minulla oli kuitenkin jäänyt etäkoneeseen hallintaohjelma selaimeen ja olin sillä uudelleen käynnistänyt koneen viimeksi. Kun klikkaan selaimen back-nappulaa, niin sehän käski boottaamaan serverin kesken päivyksen ja. Ei ollut paikalla ketään profeettaa auttamassa, joten ei auttanut kuin asentaa kaikki uudelleen.

Harmittavinta se, kun ei ollut varmuuskopiota tietokannasta ja ajattelin, että nyt sitten blokinkin kirjoitukset hukkuivat virtuaaliveteen iäksi. Mutta näköjään tietokannan tiedot voi vielä pelastaa tavallisesta kopiostakin. Ennen uudelleen asentamista kopsasin kiintolevyn tärkeimmät tiedostot talteen. Tietokannan data löytyi "/var/lib/mysql/ hakemistosta. Kun uusi mysql on asennettu, ei (välttämättä) tarvita muuta kuin kopioida vanhat datatiedostot uuteen /var/lib/mysql/ hakemistoon. Jos onni on myötä, niin kaikki pelaa kuin ennenkin. Minulla pelasi vasta pienen arvausleikin jälkeen. Ensin piti muuttaa vanhojen datatiedostojen omistaja ja ryhmä, koska ne oli eri kuin uudessa mysql:ssä.

Viimeksi webbipalvelimena minulla toimi Lighttpd, mutta nyt on vanha kunnon Apache. Lighttpd on nopea erityisesti kuvia käsittelemään, mutta toisaalta en ole vielä optimoinut Apachea. Tiedä syntyisikö käytännössä pienten sivujeni pyörittämisessä noiden kahden välillä merkittäviä eroja.