Iltapäivälehdistä hyppää usein silmille räväköitä otsikoita kuten ”Wallinin raju hyökkäys: Päivi Räsänen käy kalliiksi kirkolle”. Tiedä oliko hyökkäys niin ”raju”, mutta sai ainakin minut lukemaan. Löytyi jotain kommentoitavaankin…

Wallinin mielestä Räsäsen profiili on tulossa kirkolle kalliiksi sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti. Ministerin johtopäätöksessä pienenevä jäsenluku koettelee kirkon mahdollisuuksia harjoittaa muun muassa diakonia- sekä lapsi- ja nuorisotyötä”.

  1. Jos noin oikeasti tapahtuisi, niin lapsi- ja nuorisotyöstäkö alettaisiin ensimmäisenä säästöjä hakemaan?
  2. Jos kirkosta lähtijät olivat homoseksuaaleja, niin pikemminkin lapsi ja nuorisotyöhön on odotettavissa kasvua. Edellyttäen tietysti, että heterot synnyttävät lisää lapsia. Homoillahan ei siihen hommaan ole yleensä kiinnostusta.
  3. Jos jäsenmäärä huolettaa, niin se ei kuunaan ole ongelma kirkolle. Jäsenautomaatti pitää siitä huolen. Pitää vain lisätä syntyvyyttä, niin samalla kirkon jäsenmääräkin kaunistuu. Jos kirkko täyttyy homoista, niin pikemminkin silloin voi tulla ongelmia. Homot eivät lisäänny.

Syntyvyys saadaan kasvuun julistamalla tulevaisuuden toivoa. Valtion pitäisi tehdä samoin. Nuoria perheitä pitäisi tukea. Samoin opiskelijoita. Nyt liian moni ajattelee, ettei tähän synkkään maailmaan kannata lapsia hankkia kärsimään. Myös liiallisesta hedoismista pitäisi päästä eroon, varsinkin nuorien, eikä ajatella lasten hankkimista ikään kuin rasitteena, joka hankaloittaa omien halujen toteuttamista.